Let op: God of War Ragnarok spoilers komen op je PS5, PS4

News
maandag, 14 november 2022 om 12:30
god of war ragnarokf1631221018
God of War fans hebben nu al een tijdje last van spoilers. De game is door minstens één winkel te vroeg verkocht, waardoor er al ver voor release allerlei beelden online stonden. Maar ook na release blijft het lastig om spoilers te vermijden: ze komen zelfs binnen via je PS4 of PS5.
God of War Ragnarok ligt nu al een paar dagen in de winkel, maar dat is lang niet voor iedereen genoeg om door het verhaal te komen. Spelers die dat al wel hebben gedaan kunnen de pret dan ook aardig verpesten door spoilers online te gooien. Je kunt natuurlijk proberen om YouTube en social media te vermijden, maar spoilers komen ook binnen op een plek waar je moeilijk omheen kunt als je de game wil spelen.
Er is namelijk een Explore-tabje op PS4 en PS5. Wanneer je een game in het hoofdmenu van je console selecteert verschijnt er allerlei content rondom de game op je scherm. Dat kunnen officiële dingen zijn als trailers, maar er worden ook YouTube-videos en livestreams getoond.
Dat is op zijn zachtst gezegd vervelend, aangezien niet alle YouTubers en streamers even voorzichtig zijn met het tonen van spoilers. Verhaaldetails kunnen zomaar in de titel of de thumbnail van een video staan en dat gebeurt dan ook veel met God of War Ragnarok. Gelukkig kun je deze spoilers alsnog omzeilen.

Zo krijg je geen God of War Ragnarok spoilers meer op PS5

Je zou natuurlijk kunnen proberen om de game zo snel mogelijk op te starten zonder naar de gerelateerde content te kijken, maar de PS5 heeft een elegantere oplossing. In de Explore-tab kun je namelijk onder ‘followed games’ God of War Ragnarok (of een andere game naar keuze) uit de selectie halen om er geen content meer over te zien.
Hetzelfde kan in het instellingenmenu van de PS5 via ‘saved data’, ‘followed games’ en dan ‘manage followed games’. Wanneer je de game hebt uitgespeeld kun je hem weer opnieuw volgen.