'Call of Duty Warzone 2.0 gaat weer veel opslagruimte innemen'

News
maandag, 14 november 2022 om 11:30
call of duty warzone 20 headerf1668420717
De eerste Call of Duty Warzone was op een gegeven moment berucht om de opslagruimte die nodig was voor de battle royale shooter. Naar verluidt gaat ook Call of Duty Warzone 2.0 veel ruimte opeisen.
We moeten nog eventjes geduld hebben en dan kunnen we alweer aan de slag met Call of Duty Warzone 2.0. Het vervolg op de populaire battle royale shooter verschijnt namelijk op 16 november voor de Xbox en PlayStation consoles en PC. Voor die tijd moet je mogelijk even wat ruimte gaan vrijmaken op je SSD of HDD.
Hoewel het officieel namelijk nog niet bekend is hoe groot Call of Duty Warzone 2.0 precies gaat zijn, zal je volgens het Twitter-kanaal Aggiornamenti Lumia maar liefst 115,62 GB nodig gaan hebben. Dat is een flink stuk ruimte dat de game in beslag neemt, helemaal op de last-gen consoles en de Xbox Series S, die maar 500GB om mee te werken hebben.

Controverse om grootte Warzone

Het is te hopen dat Activision Blizzard en Infinity Ward het probleem van de eerste Warzone hebben opgelost. Na elke update werd die game namelijk steeds weer een stuk groter, met flinke problemen tot gevolg. Op een gegeven moment was de file size van Call of Duty Warzone zo groot, dat de shooter niet meer was te installeren op een PlayStation 4. Op de console heb je namelijk tijdens het installeren het dubbele aantal schijfruimte nodig.
Spelers die al Call of Duty Modern Warfare 2 op hun PC op console hebben staan, die hoeven zich geen zorgen te maken. De nieuwe Call of Duty neemt namelijk al 151,4 GB aan ruimte in beslag, maar vormt al een hub voor Warzone 2.0. Dat betekent dat je de battle royale shooter dus niet ernaast hoeft te downloaden en meteen aan de slag kan op 16 november.