God of War Ragnarok ontwikkelaars zeer gefrustreerd door spoilers

News
maandag, 31 oktober 2022 om 10:30
god of war ragnarokf1631221018
De release van God of War Ragnarok is niet meer heel ver weg, maar de tijd tot 9 november kan nog heel lang aanvoelen als je actief spoilers moet vermijden. Helaas blijkt dat het geval te zijn, omdat verkopers de game te vroeg hebben geleverd. De ontwikkelaars zijn op zijn zachts gezegd niet blij.
Onlangs begonnen God of War Ragnarok spoilers online te verschijnen. Dat zijn er in de tussentijd alleen maar meer geworden. In eerste instantie leek het te gaan om een reviewer die (mogelijk per ongeluk) beelden lekte, maar zoals het er nu voor staat lijken de meeste leaks afkomstig van spelers die de game te vroeg hebben ontvangen.
Cory Barlog, de regisseur van de game, deelt zijn frustratie op Twitter. Hij vindt het volslagen belachelijk dat mensen die de game zonder spoilers willen spelen een ruime week voorzichtig moeten zijn op social media. Hij geeft aan ineens voordelen te zien bij een disc waar bijna niets op staat, zoals bij Modern Warfare 2, al is hij geen voorstander van die praktijk.
Ook Matt Sophos, de narrative director van God of War Ragnarok, is niet te spreken over de gang van zaken. Zijn advies is om elke vorm van social media, inclusief Reddit en YouTube, te vermijden tot de game uit is. Ook geeft hij aan vrij zeker te weten dat de recente leaks van spelers komen die de game hebben besteld bij verkopers die het niet zo nauw nemen met de releasedatum van de game.

Wat is er te zien in de God of War Ragnarok leaks?

Het is als je spoilers wil vermijden niet overdreven om inderdaad alle social media te vermijden. Aangezien er exemplaren van de game bijna twee weken te vroeg zijn verkocht, ligt vrijwel het hele verhaal op straat in de vorm van leaks. Er gaan video’s de ronde waarin het hele einde van de game is te zien.