Lenovo onthult Switch-achtige laptop Lavie Mini

  Laptops heb je in alle soorten en maten, van klein tot groot. Alleen Lenovo heeft toch nog een vorm gevonden waarin een laptops niet voorbij kwamen. De computerfabrikant komt namelijk met een laptop, de Lavie Mini, die je in een soort Switch kunt veranderen.

  Lenovo

  Dit meldt PCMag. De Lavie Mini is een kleine laptop met een (1920 bij 1200 WUXGA) scherm van 8 inch en een toetsenbord dat naar achteren geduwd kan worden. Hierdoor is het toetsenbord op de achterkant van de laptop verborgen, waardoor je een soort tablet hebt. Op zich is dat nog niks bijzonders, maar wanneer je twee meegeleverde controllerhelften op de laptop klikt, heb je ineens een apparaat dat verdacht veel op de Nintendo Switch lijkt. De controllers komen met aan elke kant een analoge stick en een D-pad. De controllers hebben ook schouderknoppen en de traditionele X,B,Y en A-knoppen voor acties in games. Op die maner zou je zomaar de meeste PC-games kunnen spelen die met een controller toegankelijk zijn.

  Het zou een gat in de markt zijn, ware het niet dat dit slechts een prototype is.

  Lavie Mini is slechts een krachtig prototype

  De Lavie Mini is nog geen daadwerkelijk aanschafbaar product, maar dat kan zomaar veranderen. Het prototype, dat in samenwerking met NEC gemaakt is, is namelijk al voorzien van een Intel Core i7 processor met een ingebouwde grafische chip. Daarnaast heeft de Lavie Mini een 16GB RAM-geheugen en een 256GB SSD aan boord. Verder is de laptop voorzien van een HDMi-aansluiting en een Wifi 6 modem.

  Verdere details over de Lavie Mini zijn nog onbekend, net als of deze daadwerkelijk uit gaat komen. De kans is groot dat Lenovo dat tijdens de komende CES-beurs gaat doen. Die beurs is dit jaar in verband met het coronavirus geheel digitaal te volgen. Wij houden je natuurlijk ook op de hoogte rondom de aankondigingen vanaf de beurs.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.