Lekkers Pokémon Sword en Shield krijgen hoge boete

News
donderdag, 24 juni 2021 om 9:00
2021 06 23 pokemon shieldf1624472928
In 2019 lekten twee mensen beelden uit Pokémon Sword en Shield op het internet. Al snel werden zij aangeklaagd door Pokémon Company">The Pokémon Company. Nu is bepaald dat dat de lekkers van de Pokémon games elk 150.000 dollar aan The Pokémon Company moeten betalen.
De zaak van The Pokémon Company startte in november 2019 en bereikt nu een eindpunt. De lekkers moeten elk een enorm bedrag van 150.000 dollar betalen. Volgens Polygon is dit bedrag een vergoeding voor zowel de schade die het lek heeft aangedaan als de kosten die The Pokémon Company heeft gemaakt tijdens de rechtszaak.
De lekkers hadden in 2019 afbeeldingen van een Pokémon Sword en Shield strategy guide op internet gepost, aanvankelijk op een Discord-server. Eén van de lekkers maakte de foto's toen hij werkzaam was bij een drukkerij waar de guide werd gedrukt. De andere lekker deelde deze foto’s op Discord en van daaruit werden ze met de rest van de wereld gedeeld. De afbeeldingen onthulden onaangekondigde features van de games, waaronder niet eerder vertoonde Gigantamax-vormen van bepaalde Pokémon.

Eerdere gelekte beelden

Hoewel deze zaak nu afgehandeld is, zijn er nog meer gevallen bekend van gelekte beelden van Pokémon Sword en Shield. Zo publiceerde een Portugese website een reeks lekken van de games, waar Nintendo al snel bovenop zat.
Bepaalde gelekte beelden zorgden destijds voor wereldwijde woede tegenover Game Freak, de maker van Pokémon. Veel fans meenden namelijk aan de gelekte beelden te kunnen zien dat Game Freak gelogen had over de redenen waarom geliefde features zoals de nationale Pokédex ontbraken in de game.