Nintendo reageert eindelijk op Nintendo Switch Pro geruchten

News
maandag, 21 juni 2021 om 9:30
pexels michael adeleye 6993182f1615204764
Velen hadden verwacht dat Nintendo op E3 2021 een Nintendo Switch Pro zou onthullen. Dat is niet gebeurt, maar het bedrijf reageert nu wel op de geruchten over een krachtigere Nintendo Switch.
Er gaan al langere tijd verhalen dat Nintendo werkt aan een upgrade voor de Nintendo Switch. De nieuwe versie zou naar verluidt 4K beelden op een televisiescherm kunnen toveren in dock-mode en zelfs DLSS-mode krijgen via de samenwerking met Nvidia. Er is tot nu toe alleen nog een aankondiging geweest over de Nintendo Switch Pro en Nintendo gaf zelfs vlak voor de E3 aan dat er ‘geen hardware aankondigingen zouden komen’.
Het Japanse bedrijf blijft alleen niet helemaal stil over een mogelijke opvolger of nieuwe technologieën voor de Nintendo Switch. In gesprek met The Washington Post spreekt Doug Bowser, de baas van Nintendo of America, over de Nintendo Switch Pro geruchten - waarbij hij helaas niet aangeeft of ze kloppen of niet.

Nintendo is meer dan de Nintendo Switch

In het interview met The Washington Post breidde Bowser ook meer uit over de andere vormen van entertainment waar Nintendo mee bezig is. Het bedrijf heeft wereldwijd enorm veel fans dankzij iconische franchises, maar Nintendo wil daarin blijven groeien. Een groot onderdeel daarvan zijn mobile games, om een compleet nieuwe doelgroep aan te spreken. Met zes titels voor iOS en Android heeft Nintendo 650 miljoen downloads gegenereerd, dus we zullen in de toekomst nog wel meer franchises van het bedrijf op de Play Store en App Store verschijnen.