De beste nieuwe LEGO sets van januari 2024

Article
maandag, 15 januari 2024 om 13:30
Het nieuwe jaar moet vaak wat op gang komen als het om nieuwe producten gaat. Maar LEGO pakt gelijk in januari flink uit met nieuwe sets. We hebben een aantal van de beste op een rijtje gezet.

Kleurrijke Papegaaien

LEGO Art is een steeds diverser thema aan het worden. Waar het begon met vierkante afbeeldingen op een vast formaat zijn er heel wat andere soorten sets bijgekomen, zoals replica’s van echte kunstwerken. Nu komt LEGO met misschien wel de meest opvallende Art-set tot nu toe: twee papegaaien.
Net als andere LEGO Art kun je deze papegaaien aan de muur hangen wanneer je ze gebouwd hebt. Maar waar andere LEGO Art in een soort lijst is gebouwd, zijn deze papegaaien “vrij”. Je kunt deze fraaie blikvangers dus ophangen zoals je wil, ook los van elkaar.
lego jurassic world t rex fossil skullf1698850666

Jurassic World T. Rex-schedel

Als je van de Jurassic Park/World-films of dino’s in het algemeen houdt, is er deze maand een leuke set te scoren. Je kunt namelijk de schedel en een pootafdruk van een T. Rex nabouwen van LEGO. Het is geen bijzonder grote set, maar hij staat zeker niet verkeerd in je collectie.
Er staan ook wat leuke feitjes op een plaat die bij de set wordt geleverd. Of die helemaal paleontologisch verantwoord zijn is alleen de vraag. Als habitat van de T. Rex wordt namelijk Isla Nublar opgegeven. Dat is inderdaad waar je er in de film één kan tegenkomen, maar wij dachten toch dat een film met Richard Attenborough en een documentaire van David Attenborough verschillende dingen waren.
lego polaroid cameraf1704815519

Polaroid camera

Eén van de LEGO-sets die 2024 aftrapt is een LEGO Ideas-set. De iconische Polaroid OneStep SX-70 camera krijgt namelijk een LEGO-variant. Zoals veel retro-technologie beleeft de echte Polaroid-camera ook weer een zekere populariteit.
Als jij de Polaroid-camera ook een leuk ding vindt, maar de aanschaf van een echte toch een brug te ver vindt, kun je de LEGO-versie in huis halen. Je kunt hem eigenlijk precies gebruiken zoals de echte camera, alleen zijn de foto’s die eruit komen niet echt. Wel een leuk detail is dat één van de “foto’s” die uit de camera kunnen komen de uitvinder van de polaroid afbeeldt.
lego auspicious dragonf1704815708

Geluksdraak

Het nieuwe jaar van de Gregoriaanse kalender is begonnen, maar het Chinees nieuwjaar laat nog een paar weken op zich wachten. Zoals je misschien weet staat elk Chinees jaar in het teken van een dier. Veel daarvan, zoals de aap, de tijger of het konijn, kun je zien in de dierentuin, op de kinderboerderij of zelfs gewoon in de bosjes.
Maar dit jaar is het jaar van de draak, nog altijd een vrij lastig dier om in het wild te zien. Maar LEGO komt met een prachtige Chinese draak om zelf te bouwen. Het is een mooie decoratie voor als je Chinees nieuwjaar viert, zelf in een jaar van de draak bent geboren of gewoon van draken houdt.
lego city ruimtestationf1704815427

Modulair Ruimtestation

Bij een LEGO-ruimteschip denk je misschien snel aan het Star Wars-thema, maar dat houdt zich nog tegen de vlakte in januari. Wel zijn er dit jaar allerlei andere sets met een ruimte-thema. Een aantal daarvan horen bij de LEGO City-lijn, omdat er blijkbaar veel steden zijn in de ruimte.
Maar goed dat even terzijde: er zijn hele leuke ruimtesets te scoren die eens niet gebaseerd zijn op andere media of iets dat bestaat. Een highlight is het modulaire ruimtestation, dat verschillende capsules voor astronauten bevestigt aan een centrale ring. Die capsules kun je ook als een soort ruimtetrein aan elkaar vastmaken. Ook leuk is dat deze en andere ruimtesets op elkaar aansluiten om een groot geheel te maken.

Populair Nieuws