LEGO onthult iconisch schip als nieuwste UCS Star Wars set

News
dinsdag, 12 september 2023 om 16:00
Het is weer bijna oktober en dat betekent meestal dat er een grote Ultimate Collector Series (UCS) LEGO Star Wars set op komst is. Nu is die van dit jaar onthuld. Het gaat om een enorme Venator Star Destroyer.
Elke Star Wars-fan kan waarschijnlijk de Venator-class Republic Attack Cruiser, ook wel Venator Star Destroyer, voor de geest halen. Het schip is het eerste dat je ziet in Revenge of the Sith en heeft sindsdien veel schermtijd gehad in The Clone Wars. LEGO komt nu met een enorme UCS-set van de Venator.
De set is ongeveer 109 centimeter lang, waarmee hij net zo lang is als de UCS Imperial Star Destroyer uit 2019. Maar qua steentjes is de Venator groter. Hij telt 5374 steentjes, ongeveer 600 meer dan de Imperial Star Destroyer.
Hoewel het schip werd geïntroduceerd in Revenge of the Sith is deze set meer gebaseerd op The Clone Wars. Dat kun je niet direct zien aan de Star Destroyer zelf, maar wel aan de inbegrepen figuurtjes. Dat zijn namelijk Captain Rex en Admiral Yularen. Ook is er een 20 jaar Clone Wars-steentje inbegrepen.

Wanneer is de release van de USC Venator Star Destroyer?

Als je de Venator graag op je plank wil hebben, hoef je gelukkig niet bjizonder lang te wachten. De set verschijnt namelijk op 4 oktober en LEGO Insiders kunnen hem drie dagen eerder al bestellen. Je moet wel bereied zijn om de portemonnee te trekken: de set kost 649,99 euro.