Max Verstappen wil blunder in Singapore voorkomen

News
dinsdag, 12 september 2023 om 15:30
max verstappen gp australie 2023 petf1680602581
De GP van Singapore 2022 verliep niet zoals gehoopt voor Max Verstappen, ondanks dat alles er goed uitzag in de voorbereiding. De Nederlander wil de blunders en fouten van vorig jaar aankomend weekend voorkomen.
Na een reeks dominante races leek het erop dat Max Verstappen de rest van de Grands Prix in 2022 zou winnen. Eigenlijk precies zoals het er nu uitziet voor de regerend wereldkampioen. Maar de reeks kwam ten einde in Singapore. Het team maakte een blunder met de brandstof en strategie in de kwalificatie, waardoor Verstappen de race vanaf de achtste positie moest starten.
Op zondag wist de wereldkampioen nog een aantal posities te winnen tijdens een race op een vochtige en zeer krappe baan, maar bij een iets te ambitieuze inhaalactie verremde Verstappen zich. Hij wist zijn RB18 uit de muur te houden, maar verloor meerdere plekken. Uiteindelijk finishte de Nederlander de race als zevende, met een overwinning voor teamgenoot Sergio Perez.
Dit jaar wil Verstappen de fouten van vorig jaar voorkomen, maar hij weet ook dat het geen eenvoudige opgave is om te winnen in Singapore. Dat laat hij weten in een preview van Red Bull Racing.

“Het is waarschijnlijk het meest uitdagende weekend van de resterende Grands Prix. Het zit allemaal dicht bij elkaar en dan is het ook nog een stratencircuit en speelt de warmte en luchtvochtigheid ook nog een rol. Vorig jaar was een heel ongelukkig weekend, dus we gaan ons uiterste best doen om dit jaar het maximale aantal punten te scoren.”

Nieuwe lay-out voor Singapore

De coureurs hoeven dit jaar wel minder bochten door te komen op het Marina Bay Street Circuit. Er is namelijk een aanpassing gedaan aan de lay-out van het circuit. De vier bochten tussen bocht 16 en 19 zijn verwijderd en in plaats daarvan zit er nu een recht stuk van bijna 400 meter. Die aanpassing is bedoeld om te zorgen voor iets meer inhaalacties op het circuit.

Populair Nieuws