LEGO komt met bijzondere Star Wars set

News
maandag, 04 september 2023 om 12:30
LEGO maakt al meer dan 20 jaar Star Wars-sets en in die tijd is er op veel plekken inspiratie gezocht. Er zijn sets gebaseerd op elke trilogie en ook naar aanleiding van verschillende series. Nu komt LEGO met een set die op een heel opvallend stukje Star Wars is gebaseerd.
Veel mensen zouden de Star Wars Holiday Special uit 1978 liever vergeten, maar toch zijn er opvallend veel elementen uit deze tv-special die canon zijn geworden. Zo viert het Star Wars-universum Life Day en heeft Chewbacca een gezin op Kashyyyk. Wellicht daarom is er in 2020 nog een poging gedaan om een Holiday Special te maken.
Dat was een LEGO Star Wars Holiday Special, die een stuk beter ontvangen werd dan zijn spirituele voorganger. Nu brengt LEGO een tafereel uit deze special zelfs tot leven in een echte set. Het kerstdiner op de Millennium Falcon wordt een LEGO set.
In de set genieten Rey, Finn, BB-8 en Chewbacca aan boord van de Millennium Falcon van een kalkoen. Rey en Finn zijn gehuld in een kersttrui. Het schip is bovendien versierd met een kerstboom en wat lampjes. Wie goed kijkt kan de originele Jedi-teksten nog zien liggen.

Kerst Millennium Falcon vergezelt LEGO Star Wars adventkalender

Het is trouwens niet uniek dat er een LEGO Star Wars-set is voor de feestdagen. Maar meestal wordt er alleen een adventkalender uitgebracht. Die voor dit jaar werd onlangs al onthuld en is zelfs al te bestellen. Het kerstdiner op de Millennium Falcon is vanaf 1 oktober beschikbaar, mogelijk exclusief bij LEGO zelf.

Populair Nieuws