‘Assassin’s Creed verhaal verplaatst zich naar de toekomst’

News
woensdag, 01 november 2023 om 13:00
assassins creed mirage bagdadf1687270777
Het lijkt erop dat er een grote verandering op komst is voor Assassin’s Creed. Naar verluidt gaat het verhaal namelijk flink op de schop. Het zou zich voortaan in de toekomst afspelen.
Assassin’s Creed heeft zich al in heel wat historische tijdperken afgespeeld. Maar dat is altijd gepresenteerd door de lens van een hedendaagse persoon die het leven van een voorouder herbeleefd via de zogenaamde Animus, die een persoon via DNA kan laten zien wat zijn voorouders zoal hebben meegemaakt. Het lijkt alleen mogelijk dat de persoon in de Animus in toekomstige games niet meer uit onze tijd hoeft te komen.
Kort na de release van Assassin’s Creed Mirage dook al een vermeende geschrapte post-credits scène voor de game op, waarin twee ongeziene personages onze huidige tijd beschrijven als eeuwenoude geschiedenis. Het is nooit bevestigd of die beelden inderdaad door Ubisoft waren gemaakt, maar volgens Insider-Gaming komt de inhoud wel overeen met plannen voor toekomstige games.
Anonieme bronnen beweren dat het deel van het verhaal dat zich nu meestal in het heden afspeelt, zich voortaan in de toekomst afspeelt. Assassin’s Creed Red zou zich deels afspelen tussen 2090 en 2099. Voorheen was het gebruikelijk dat het niet-historische deel van het verhaal zich afspeelde in het jaar waarin de game verscheen.

Assassin’s Creed gaat heel anders werken

Of Assassin’s Creed zich inderdaad in de toekomst gaat afspelen merken we snel genoeg. Assassin’s Creed Red is de volgende game op de planning en wordt de eerste titel die spelers kunnen opstarten via Assassin’s Creed Infinity. Infinity wordt de nieuwe plek waar je het niet-historische deel van het verhaal kunt ervaren.