LEGO komt met gloednieuwe Super Mario set

News
donderdag, 06 juli 2023 om 11:00
Mario heeft zijn aanhoudende populariteit dit jaar weer eens bewezen. De Mario-film is bijvoorbeeld een enorme kaskraker gebleken. Ook de LEGO Super Mario-lijn loopt nog goed en krijgt er binnenkort bovendien een nieuwe set bij.
Als je je eigen Mario-levels wil bouwen kun je natuurlijk Super Mario Maker spelen, maar als je liever met je handen bezig bent, is er LEGO Super Mario. Met een starter set kun je al wat leuks maken, maar je kunt je levels een stuk meer flair geven met uitbreidingssets. Daarvan komt er binnenkort een nieuwe.
Dat wordt een set waar liefhebbers van de zogenaamde Koopalings blij van worden. Je kunt namelijk met één set de luchtschepen van Morton en Larry aan Mario’s avonturen toevoegen. Deze luchtschepen zul je vooral kennen uit de New Super Mario Bros.-reeks, maar zowel de koopalings als luchtschepen zijn al een terugkerend onderdeel van de Mario-games sinds Super Mario Bros. 3 op de NES.
Die set telt ruim 1000 steentjes en zal dus ook het nodige bouwplezier opleveren voordat je de luchtschepen kunt toevoegen aan je LEGO-levels. Je moet nog wel even geduld hebben voor je de set kunt kopen. Hij verschijnt namelijk op 1 augustus.
lego mario airshipsf1688631901

LEGO Super Mario levert ook grotere sets op

Deze LEGO Super Mario-sets zullen niet voor iedereen zijn. Als je bijvoorbeeld je LEGO liever tentoonstelt, zijn de speelsets niet bijzonder spectaculair. Gelukkig zijn er ook grotere Mario-sets, zoals het ?-blok en een reusachtige Bowser.