LEGO onthult nieuwe Mario-sets

News
zaterdag, 11 maart 2023 om 12:30
LEGO heeft al een hoop Mario-sets uitgebracht en dat lijkt voorlopig niet op te houden. Ook nu heeft het bedrijf nieuwe sets onthuld.
Eerder deze week hintte LEGO er al op nieuwe Mario-sets te gaan onthullen op MAR10-dag. Gisteren was het dan eindelijk zover: LEGO onthulde twee nieuwe sets. De eerste set die werd onthuld is de LEGO Dry Bowser Castle Battle.
De LEGO Dry Bowser Castle Battle Expansion set lijkt de oude Bowsers Castle Boss Battle Expansion Set te vervangen. Op de Amerikaanse LEGO-website staat namelijk aangegeven dat deze oude set ‘retired’ is. Op de Europese site is de set niet meer te vinden.
Deze nieuwe set bestaat uit twee torentjes die een centrale toren in de vorm van Bowsers hoofd flankeren. Het kasteel staat in een bed van lava, waar natuurlijk een Magmaargh bij hoort. De set zit ook boordevol geheimen, waaronder een sportschool. Om het kasteel te bouwen heb je 1323 steentjes nodig.

LEGO Donkey Kong onderweg

Ook liet LEGO weten dat er een Donkey Kong figuur aankomt. Hoewel Donkey Kong ongeveer net zo groot is als Mario, kan hij andere figuren op zijn rug dragen. Andere details rondom Donkey Kong zijn nog niet onthuld, maar het is aannemelijk dat hij, net als Mario, Luigi en Peach een eigen startset krijgt.
Donkey Kong heeft nog geen releasedatum en prijs, maar Dry Bowser Castle Battle Expansion set staat gepland voor 1 augustus. Ook de prijs van deze set is al bekend: 104,99 euro.