Nieuwe EA Sports games krijgen NFT-systeem van Nike

News
maandag, 05 juni 2023 om 14:00
mbappe lores wm 16x9f1658326285
De FIFA-reeks gaat een nieuwe toekomst tegemoet met EA Sports FC. Maar dat is niet het enige wat gaat veranderen, want EA gaat het NFT-systeem van Nike in de EA Sports games integreren.
Sinds de opkomst van NFT’s (Non-Fungible Tokens) hebben veel ontwikkelaars en uitgevers geprobeerd om ze te integreren in games. Dat heeft alleen nog niet tot veel succes geleid. Zo zijn sommige NFT-systemen vlak voor release eruit gesloopt vanwege de kritiek, terwijl andere uitgevers meteen al hun plannen voor NFT’s hebben geschrapt.
Dat geldt alleen niet voor Electronic Arts. De uitgever heeft namelijk een samenwerking aangekondigd met Nike om het .Swoosh Web3-platform, het NFT-systeem van Nike, te integreren in alle nieuwe EA Sports games. Daar valt dus ook het aankomende EA Sports FC onder, de vervanger voor FIFA.
De samenwerking is aangekondigd door Nike en volgens het lifestyle-merk zal het systeem zorgen voor nieuwe mogelijkheden voor customization in EA Sports games.

“Het nieuwe partnerschap van Nike met EA Sports is erop gericht om nieuwe meeslepende ervaringen te creëren en gloednieuwe niveaus van customization te ontgrendelen binnen het EA Sports ecosysteem. In toekomstige EA Sports-titels zijn EA Sports en Nike van plan om geselecteerde virtuele creaties met .Swoosh beschikbaar te maken, waardoor leden en spelers unieke nieuwe mogelijkheden krijgen voor zelfexpressie en creativiteit via sport en stijl.”

Opvallende beslissing van EA

De keuze van EA om een samenwerking aan te gaan met Nike voor NFT’s is opvallend. De uitgever zag initieel namelijk mogelijkheden in de Non-Fungible Tokens, maar vorig jaar was CEO Andrew Wilson toch ineens niet meer zo’n voorstander. De topman liet destijds weten aan aandeelhouders dat er niet gewerkt wordt aan het verwerken van NFT-systemen in EA games.

Populair Nieuws