'LEGO Fortnite komt met nieuwe sets en mogelijkheid om eigen maps te maken'

News
maandag, 26 februari 2024 om 13:30
lego fortnitef1702285587
Epic Games heeft mogelijk een grote update in het verschiet voor LEGO Fortnite. Naar verluidt krijgen spelers namelijk de mogelijkheid om eigen maps te maken en daarbij toegang tot veel nieuwe LEGO sets.
Eind vorig jaar werden er drie nieuwe modi toegevoegd aan de wereld van Fortnite. Rocket Racing laat spelers razendsnel racen, Fortnite Festival is een nieuwe variatie op Guitar Hero en LEGO Fortnite combineert de twee gigantische franchises.
Laatstgenoemde is met afstand de populairste toevoeging, het was zelfs populairder dan Fortnite zelf bij lancering. Destijds beloofde Epic al om steeds meer nieuwe features en seizoenen toe te voegen en voor LEGO Fortnite lijkt nu een erg belangrijke update klaar te staan.
Volgens de bekende leaker ShiinaBR wordt het binnenkort namelijk mogelijk om je eigen maps te maken in LEGO Fortnite. Dat niet alleen, je kan ook geld verdienen met de zelfgemaakte maps.

Veel opties voor het bouwen van je eigen map

Momenteel zitten er al veel LEGO-objecten in de wereld van Fortnite, maar de update met de codenaam ‘Atom’ zal dat flink uitbreiden. Zo worden er LEGO-sets toegevoegd van onder andere Duplo, Technic, Action Figures, Clikits, Scala en City Set. Daarnaast wordt het ook mogelijk om custom gemaakte sets te importeren.
Een soortgelijke update kwam eerder uit voor Fortnite met de UEFN (Unreal Editor for Fortnite). Die feature zorgde ervoor dat er veel custom maps en verschillende modi zijn gemaakt voor de populaire shooter.