Game of Thrones-showrunners werd gevraagd om de serie verticaal te filmen

News
maandag, 26 februari 2024 om 13:00
game of thrones kit haringtonf1632215529
Game of Thrones was op een gegeven moment een wereldwijd fenomeen. AT&T, destijds het moederbedrijf van HBO, had toen een opmerkelijk voorstel voor de serie: een heel seizoen verticaal filmen.
De laatste jaren is het duidelijk dat de jonge generaties hun media anders consumeren dan oudere mensen. Zo zijn TikTok en andere aanbieders van korte video’s, zoals Instagram Reels en YouTube Shorts, enorm populair onder jongeren.
Bij telecommunicatiebedrijf AT&T wilden ze daar blijkbaar een graantje van meepikken. In een interview met The Wall Street Journal laten D.B. Weiss en David Benioff, de showrunners van Game of Thrones, weten dat ze een opmerkelijk voorstel kregen van executives bij AT&T.
Er werd namelijk geopperd om de serie ‘verticaal te filmen, zodat het ook op een telefoon past’. Daarnaast zou het moederbedrijf hebben voorgesteld om mini-episodes ‘als tussendoortjes’ te maken van Game of Thrones. Die ideeën schoten in het verkeerde keelgat bij de showrunners.

“Wanneer je een vijfjarige overeenkomst tekent met een bedrijf, wil je dat dat bedrijf stabiel is zodat je je werk met rust kunt laten en je je geen zorgen hoeft te maken dat het wordt opgekocht door het telefoonbedrijf.”

Controverse rondom Game of Thrones

Ondanks dat de opmerkelijke plannen van AT&T niet zijn doorgevoerd, is Game of Thrones niet geëindigd zonder controverse. Het laatste seizoen van de show was namelijk veel korter dan de rest en werd bovendien zeer slecht ontvangen. De showrunners zouden het hebben afgeraffeld, om vervolgens te kunnen werken aan een Star Wars-trilogie.
Toch is het laatste seizoen niet datgene wat D.B. Weiss en David Benioff zouden veranderen als ze de optie hebben. Zij zouden namelijk een nogal onbekend personage weer in de serie laten opduiken.

Populair Nieuws