De beste LEGO Star Wars sets van 20 tot 50 euro

News
dinsdag, 15 augustus 2023 om 15:00
Veel kinderen worden blij van LEGO, maar helaas is het geen goedkoop speelgoed. Gelukkig hoeft niet elke set de hoofdprijs te kosten. Deze Star Wars sets heb je bijvoorbeeld al voor 50 euro of minder.

Boba Fett’s Starship

Er bestaat soms enige twijfel over hoe groot een Star Wars schip nou eigenlijk is. Soms zie je ze naast elkaar, maar je ziet ze maar zelden naast een mens, of iets anders waarvan we de omvang direct begrijpen. Maar sinds The Mandalorian hebben we een aardige indruk van het schip van Boba Fett en het blijkt dat het best groot is.
Dat was lange tijd ook te merken aan de LEGO sets gebaseerd op het schip: ze hadden veel steentjes en waren daarom duur. Dit terwijl Boba Fett juist een geliefd personage is, ook bij kinderen en andere mensen met wat minder te besteden. Deze versie van Boba Fetts schip mag dan ook wat minder gedetailleerd zijn dan eerdere modellen, maar een goedkopere variant kan nooit kwaad.
lego tenoo jedi templef1689086230

Tenoo Jedi Temple

Zelfs de grootste Star Wars fan heeft misschien nog nooit gehoord van de Jedi-tempel op Tenoo. Dat is niet zo gek, want deze locatie komt niet uit de films of de bekende series, maar uit de serie Young Jedi Adventures. Deze is voor de allerkleinste Star Wars-fans en dat is ook te merken aan deze LEGO set.
Hij is namelijk niet ingewikkeld of groot. De onderdelen en bouwinstructies zijn zelfs zo gemaakt dat ook jonge kinderen ermee uit de voeten kunnen. We kunnen niet zeggen dat deze set voor iedereen is, maar we doen niets liever dan een kind de hand reiken met een Star Wars-serie en LEGO set die voor hen gemaakt is.
lego obi wan starfighterf1689086335

Obi-Wan Kenobi’s Jedi Starfighter

Als je al langer LEGO Star Wars koopt, zul je vast al heel wat Jedi Starfighter-sets hebben gezien of zelfs gekocht. Aangezien ze er in verschillende kleuren zijn voor verschillende Jedi kan LEGO heel wat sets maken van steeds ongeveer hetzelfde model. Je zou denken dat de variant die Obi-Wan gebruikt in Attack of the Clones je om de oren vliegt, maar eigenlijk is er nog niet bijzonder vaak een set van gemaakt.
De Obi-Wan Kenobi-serie van vorig jaar was een mooie gelegenheid om dat toch weer eens te doen. Het model van het schip is, zoals gezegd, iets wat vaker voorbij is gekomen, maar de set heeft ook andere kwaliteiten. Figuurtjes van Attack of the Clones Obi-Wan, R4-P17 en de Kaminoan Taun We zie je bijvoorbeeld niet vaak. De Jedi Starfighter is sowieso al een tof schip, maar dankzij de figuurtjes is dit dus ook nog een leuke set voor de verzamelaar.
lego tie fighterf1689086488

TIE Fighter

De TIE Fighter, wie kent hem niet? Het lijken in de films af en toe niet zulke gevaarlijke schepen, maar het gekrijs van een overkomende TIE Fighter is toch geen aangenaam geluid om te horen wanneer het net lijkt alsof de helden gaan ontsnappen. Het is een schip dat eigenlijk niet in een LEGO Star Wars-verzameling mag ontbreken.
Fighters zijn meestal niet de duurste sets, maar ze kunnen wel degelijk boven de 50 euro uitkomen. Maar dit model is wat kleiner gehouden om daaronder te kunnen blijven en wat ons betreft lever je daar niet heel veel door in qua uiterlijk. Mocht je trouwens een tegenhanger willen voor de TIE-fighter, dan is er nog een X-Wing in dezelfde prijsklasse.
lego hot at stf1689086721

Hoth AT-ST

De Hoth AT-ST is een interessante set om een aantal redenen. Hij is niet al te duur, wat sowieso altijd een pluspunt is. Maar voor die prijs is hij ook nog eens uniek. Mogelijk blijft hij dat zelfs even, want deze AT-ST is best bijzonder te noemen.
De AT-ST is namelijk niet heel prominent aanwezig tijdens de Battle of Hoth. Misschien is hij je zelfs nog nooit opgevallen. De versie die we later in de trilogie op Endor zien (en vervolgens in veel spin-offs) is technisch gezien een ander design, dus deze LEGO set is echt gemaakt voor de meest oplettende kijkers. We kunnen ons niet voorstellen dat LEGO er gewoonte van gaat maken om zo’n obscuur onderdeel van de Keizerlijke landmacht elke paar jaar te maken, dus voor minder dan 50 euro heb je een set met een leuk verhaal die op den duur misschien zelfs een collector’s item wordt.

Populair Nieuws