Legendarische game maakt toch nog kans op vervolg

News
vrijdag, 02 december 2022 om 13:30
portal companion collectionf1657035758
Sommige games krijgen eindeloos veel vervolgen, maar soms kun je met veel minder een hoop bereiken. Portal heeft bijvoorbeeld maar twee games en is toch bijna legendarisch te noemen. Valve doet meestal niet aan derde delen, maar het blijkt dat er toch een kans is op Portal 3.
Half-Life 3 en in mindere mate Portal 3 hebben een soort meme-status bereikt als games die iedereen graag zou willen zien, maar die nooit gemaakt gaan worden. Maar als het aan Jay Pinkerton en Erik Wolpaw ligt, is Portal 3 zeker niet onmogelijk. De twee waren schrijvers voor de eerste twee games en laten aan DidYouKnowGaming weten dat ze een uitgangspunt hebben voor een derde game:

Komt er ooit een Portal 3?

Helaas is er geen garantie dat Portal 3 daadwerkelijk gaat gebeuren, maar het idee dat Pinkerton en Wolpaw hebben is intern besproken bij Valve en de reacties zijn positief. Er is geen toezegging dat het gaat gebeuren. Dat is geen onwil: Wolpaw geeft aan dat Valve best openstaat voor games met het getal 3 in de titel, maar dat het bedrijf steeds in andere projecten gezogen wordt.
Opvallend is overigens dat er dit jaar ook wat hoop is gegeven voor Half-Life 3. Half-Life: Alyx kan volgens Valve gezien worden als teken dat het bedrijf nog interesse heeft in de wereld van die franchise. Er zou zelfs gewerkt worden aan een vervolg op Half-Life: Alyx.