Valve: “We zijn niet klaar met Half-Life”

News
dinsdag, 06 september 2022 om 17:00
half life 2f1574244883
Het is al jaren een grap dat Valve niet verder kan tellen dan twee. Vrijwel alle geliefde gamereeksen van de ontwikkelaar stopten na twee delen. Maar er is toch weer een beetje hoop voor wie nog altijd uitkijkt naar Half-Life 3.
Valve is tegenwoordig vooral om het nieuws door de Steam Deck en Steam zelf. Maar het bedrijf heeft ook de nodige geliefde games op haar naam staan. Helaas voor fans draaide dat bijna nooit uit tot een lange reeks.
Met name Half-Life is al jaren een meme door het uitblijven van een derde deel. Afgezien van de VR-game Half-Life Alyx is er al in geen jaren iets gebeurd in het universum van de game. Veel fans hebben de hoop opgegeven.
Maar hoewel Valve het momenteel druk heeft met het wegwerken van Steam Deck pre-orders, geeft product designer Greg Coomer in een interview met Famitsu aan dat nieuwe games niet uitgesloten zijn. Sterker nog, er wordt nog altijd gedacht aan Half-Life:
“We houden van die wereld en willen het Half-Life universum verder blijven ontdekken. Het korte antwoord is “Ja”. Half-Life: Alyx is een teken dat Valve nog meer te zeggen heeft over die wereld.”

Wat weten we over Half-Life 3?

Ondanks dat het laatste avontuur van Gordon Freeman inmiddels een tijdje geleden is, zijn veel geruchten over verdere Half-Life games vrij recent. Zo bleek dit jaar nog uit een datamine dat Valve mogelijk aan een vervolg op Half-Life: Alyx werkt. Kort geleden lekte bovendien concept art uit van Half-Life 3 en Half-Life 2 Episode 3.

Populair Nieuws