Midnight Suns tips & tricks: Bereid de helden voor op het einde van de wereld

Article
vrijdag, 02 december 2022 om 14:00
midnight sunsf1629915328
Marvel's Midnight Suns is de nieuwe strategiegame van Firaxis en 2K. Verschillende Marvel helden moeten het kwaad verslaan dat onder de leiding staat van de bovennatuurlijke Lilith. Door middel van een strategisch kaartensysteem ga je op verschillende missies en neem je het op tegen allerlei vijanden. Maar hoe zorg je ervoor dat je team zo sterk mogelijk wordt om alle slechteriken te verslaan en de wereld te redden?

Hoe werkt de combat in Marvel's Midnight Suns?

Het vechten in Marvel's Midnight Suns gaat verder dan alleen maar op knopjes drukken om aan te vallen. Het heeft namelijk een kaartsysteem, maar totaal anders dan bijvoorbeeld het pas uitgekomen Marvel Snap. Aan het begin van elke missie kun je drie Marvel superhelden van de Midnight Suns kiezen om mee aan te vallen. Elk karakter heeft een eigen mogelijkheid en iedereen voegt op een andere manier iets toe aan het team. De ene held heeft aanvallen die veel schade aanrichten, terwijl de andere meer als een support dient voor de rest.
Zodra je een team samengesteld hebt, begin je daadwerkelijk aan de missie. De game is turn-based en is dus verdeeld in rondes waarbij je steeds willekeurige nieuwe kaarten ontvangt. Er zijn dan ook verschillende soorten kaarten. Zo heb je attack kaarten, deze zijn niet heel sterk maar laten je Heroism punten opbouwen. Deze punten zijn nodig om Heroism cards te spelen die wel veel schade aanrichten. Elke ronde kun je twee keer een redraw doen waarmee je nieuwe kaarten krijgt. Zo kun je als je aan het einde van een ronde nog één kaart kunt spelen, maar te weinig heroism hebt, proberen om een andere kaart te krijgen die minder heroism kost. Naast de kaarten, is het ook aan te raden om schade aan te richten met de voorwerpen die in het level liggen.
midnight suns gameplay overview 4f1667985967

Missies met extra opdrachten

Naast de normale missies waar het gewoon simpelweg de bedoeling is om de vijanden uit te schakelen, zijn er ook missies met een extra opdracht. Zo heeft één van de eerste missies het doel om een helikopter te vernietigen. Vaak moeten deze opdrachten binnen een bepaald aantal rondes behaald worden. Het is daarom belangrijk om je altijd eerst op de opdrachten te richten. Ook als het aantrekkelijker is om eerst de vijanden uit te schakelen.
Een ander voorbeeld van een opdracht, is dat je een speciaal object moet verdedigen. Het is bij dit soort opdrachten handig om in de gaten te houden, wie of wat de vijanden van plan zijn om aan te vallen in de volgende ronde. Boven de vijanden staan rondjes waarin het logo van een superheld of een uitroepteken staat. De uitroepteken betekend dat ze van plan zijn om het object aan te vallen. Door dit goed in te gaten te houden kun je als speler beter plannen welke vijanden eerst verslagen moeten worden.
20221117215855 1f1669729738

Upgrades in The Abbey

Om sterk te zijn op het slagveld, moet je ook The Abbey, de thuisbasis van de Midnight Suns, upgraden. Zo kun je The Forge upgraden, hier staan Tony Stark en Doctor Strange elke dag voor je een missie begint. Tony maakt Gamma Coils voor je open waar nieuwe kaarten in zitten. Als je een ability uit de Gamma Coil krijgt dat je al hebt, kun je twee van deze kaarten samenvoegen tot een verbeterde versie van deze ability.
Tony en Doctor Strange kunnen ook research doen. Om een research te starten moet er wel eerst voldaan worden aan bepaalde voorwaarden. Maar door te researchen kun je upgrades krijgen voor de kamer van The Hunter of voorwerpen die tijdens missies bruikbaar zijn.
midnight suns gameplay overview 2f1667985768

Ontwikkel vriendschappen met Marvel helden

Als The Hunter kun je het team van Marvel helden op nog een manier sterker maken voor de missies. Bij het doen van activiteiten met andere Midnight Suns teamgenoten of Abbey Clubs, behaal je hogere Friendship Levels. Het is dus belangrijk om mee te doen aan hangouts, complimenten te geven aan de andere Marvel superhelden en Hero Requests aan te nemen. Zo gaan je teamgenoten alleen maar makkelijker de vijanden verslaan.
Daarnaast is het ook nog eens dagelijks mogelijk om met de andere Midnight Suns te trainen. Hiermee zorg je dat The Hunter een hoger Friendship Level krijgt met de sparringpartner. Ook krijgt de held waarmee getraind is een extra boost bij de volgende missie .