Update - Release FIFA 23 WK modus is vandaag!

News
woensdag, 09 november 2022 om 17:00
kroatie fifa 23f1661342008
Het is een beetje gek om te zeggen in de herfst, maar er is toch echt een WK voetbal op komst. Dat kan natuurlijk ook niet ontbreken in FIFA 23, maar het was nog onduidelijk wanneer de WK modus zou lanceren. Nu is de release van de modus bekendgemaakt.

Update - Hoe laat begint het WK in FIFA 23?

Het is zover: het WK gaat vandaag van start in FIFA 23. Maar spelers die sinds release elke dag FIFA spelen zullen vast al gemerkt hebben dat het vanochtend nog niet beschikbaar was en vanmiddag tot nu toe ook niet. Hoe lang moet je eigenlijk nog wachten tot de WK modus daadwerkelijk beschikbaar wordt? Dat duurt gelukkig niet lang meer: vanaf 19.00 vanavond kun je aan de slag met het FIFA 23 WK.

Oorspronkelijk bericht

Op PlayStation 5 was de WK modus van FIFA al speelbaar, maar dat was niet helemaal de bedoeling. De officiële lancering zit iets dichter op het werkelijke begin van het wereldkampioenschap. Vanaf 9 november kun je namelijk aan de slag met de WK modus van FIFA 23 en dit keer kan het ook op andere platforms dan de PS5.
Vanaf 9 november kun je met alle 32 gekwalificeerde elftallen aan de slag in een virtueel WK. Dat kun je helemaal volgens de werkelijkheid doen, of je kunt zelf wat sleutelen aan bijvoorbeeld de poules of de teams die gekwalificeerd zijn. Online kun je deelnemen aan de Knockout Stages als elk gekwalificeerd team.
Vanaf 21 november tot en met 18 december is er bovendien de FIFA World Cup: Live modus. Hierin kun je de werkelijke wedstrijden van het WK naspelen, waarbij de werkelijke omstandigheden van de wedstrijd worden nagebootst. Wellicht kun jij een uitgeschakeld team verder brengen in het toernooi.

Is het WK ook onderdeel van FUT?

Ultimate Team krijgt ook wat WK gerelateerde content. Tussen 11 november 23 december zijn er speciale FUT campagnes en krijgen items upgrades die afhankelijk zijn van hoever een land komt in het toernooi. Ook worden er 30 World Cup Heroes kaarten beschikbaar gemaakt.
Het hele WK is overigens niet beschikbaar in de Nintendo Switch-versie van de game. Die editie is een Legacy Edition die nog gebaseerd is op de FIFA van een aantal jaren terug. Op alle andere consoles en op PC kun je het WK wel volledig meemaken.
Dit bericht is bijgewerkt op 9 november 2022.

Populair Nieuws