De 10 beste LEGO Star Wars sets van het moment

Article
zondag, 06 maart 2022 om 10:00
LEGO Star Wars: The Skywalker Saga staat voor de deur en bij ons gaat het dan toch altijd weer kriebelen om weer wat echte Star Wars-LEGO te bouwen. Misschien heb jij dat ook, of misschien houd je gewoon van Star Wars maar weet je niet welke set je moet kopen. Hoe het ook zij, hier vind je de beste LEGO Star Wars sets van dit moment.

The Mandalorian’s N-1 Starfighter

Eén van de beste afleveringen van The Book of Boba Fett ging om de één of andere reden over The Mandalorian en zijn zoektocht naar een nieuw schip. ‘Nieuw’ is misschien niet helemaal het juiste woord: het is meer een Pimp My Ride-uitvoering van een behoorlijk oud schip. Het resultaat kun je binnenkort in LEGO nabouwen.
In LEGO glimt de N-1 misschien niet zo mooi als in de serie, maar het is desondanks een ijzersterk ontwerp. Hij zal dan ook mooi staan in je Mandalorian-collectie. Ook als je van de minifiguren houdt is dit een aardige set. Uiteraard zijn The Mandalorian en Grogu aanwezig, maar de set komt ook met Peli Motto en een BD-droid (bekend uit Star Wars Jedi: Fallen Order). Die laatste twee hebben nog niet eerder in een LEGO-set gezeten.
2022 03 03 lego luke skywalker helmetf1646318440

Helmen

Als er ergens geen gebrek aan is in Star Wars, dan is het personages met een iconische look. Wat daar vaak bij helpt is de helm die een personage draagt. Denk bijvoorbeeld aan Darth Vader, Boba Fett of de helmen van X-Wing piloten.
Sinds een paar jaar zet LEGO wat meer in op volwassenen en daarvoor zijn sets nodig die wat minder speelset en wat meer een mooi stukje decor zijn. Daarvoor zijn helmen natuurlijk uitermate geschikt. Naast de helmen van Luke Skywalker, Darth Vader en Boba Fett zijn ook The Mandalorian en verschillende troopers inmiddels in LEGO uitgevoerd.
2022 03 03 lego aatf1646318772

Armored Assault Tank (AAT)

We hebben er lang op moeten wachten, maar toen de oorspronkelijk bedoelde finale van The Clone Wars eindelijk te zien was, bleek die het wachten dubbel en dwars waard. Helaas zijn er maar weinig LEGO-sets gebaseerd op die laatste paar afleveringen. Maar van degene die er zijn is de AAT misschien wel de beste.
Dat komt eigenlijk voornamelijk door de minifiguren. De AAT zelf is uiteraard leuk om te bouwen en uit te stallen of mee te spelen. Maar dit is op dit moment één van de weinige sets waarin je een figuur van Ahsoka Tano aantreft en de enige met een Clone Trooper die zijn helm in haar beeltenis heeft geschilderd. Voor de verzamelaar kan deze set dus heel waardevol worden.
2022 03 03 lego at atf1646318927

UCS AT-AT

LEGO is al geen heel goedkoop speelgoed, maar de Ultimate Collector Series doet daar nog een schepje bovenop. Aan deze lijn Star Wars-sets kun je je geld goed kwijt, maar daar staat dan tegenover dat je er een ongekend gedetailleerd model voor terug krijgt. Dat geldt dubbel en dwars voor de recentste toevoeging aan de UCS-reeks: de AT-AT.
We kennen deze walker natuurlijk van de slag op Hoth. Het gevaarte is vaak genoeg in LEGO uitgevoerd, maar het is zeldzaam om het op dit niveau van detail te zien. In tegenstelling tot veel LEGO-sets, zelfs in de UCS-lijn, heeft de AT-AT namelijk een volledig interieur onder zijn al extreem gedetailleerde buitenkant. Er hangt een prijskaartje aan, maar het goede nieuws is dat je met 6785 steentjes dan ook wel even zoet bent.
2022 03 03 lego r2d2f1646319081

R2-D2

De LEGO Star Wars lijn zit vol schepen en andere voertuigen, maar zoals we bij de helmen al zagen is dat niet het enige dat de ontwerpers kunnen maken. Dat is maar goed ook, want veel andere ontwerpen in Star Wars zijn net zo iconisch als de schepen. Neem bijvoorbeeld de verschillende droids.
Koning onder de droids is natuurlijk R2-D2 en die is dan ook verkrijgbaar als LEGO-set. Deze set is vooral om ergens mooi neer te zetten, maar hij heeft ook allerlei leuke functies. Zo kan het hoofd echt draaien, is R2 uitgerust met het periscoopje dat hij op Dagobah gebruikt en is er een geheim compartiment voor het lightsaber van Luke Skywalker.
2022 03 03 lego probe droidf1646319188

Imperial Probe Droid

De Probe Droid komt sinds zijn introductie in The Empire Strikes back best geregeld voorbij in Star Wars. Zoals zoveel dingen in dit universum heeft hij een herkenbaar ontwerp, maar helaas komt hij weinig voorbij in LEGO-sets. Zijn scènes lenen zich er zelden voor.
Is er daarom een betere oplossing dan om gewoon een hele set te wijden aan de Probe Droid? Ook deze is vooral bedoeld om ergens mooi neer te zetten, compleet met voetstuk. Een leuk detail is dat zelfs het informatiebordje op Hoth een klein beetje is ondergesneeuwd. Soms zijn het de kleine dingen die iets echt leuk maken.
2022 03 03 lego mandalorian gauntlet fighterf1646319295

Mandalorian Starfighter

Je moet deze niet verwarren met eerder genoemde starfighter van The Mandalorian. Deze starfighter is namelijk van Mandalorian makelij. Nou ja, de LEGO-versie is natuurlijk van Deense makelij, maar over dat soort details proberen we niet te zeuren.
Dit schip zal vooral bekend zijn onder liefhebbers van The Clone Wars en Rebels, maar ook in The Mandalorian hebben we dit schip vrij prominent geparkeerd zien staan. Het is wederom een fantastisch ontwerp, en de LEGO-set is op dit moment dé manier om het minifiguurtje van Bo-Katan Kryze in handen te krijgen.
2022 03 03 lego light cruiserf1646319745

Imperial Light Cruiser

De Imperial Star Destroyer hoort bij de eerste schepen die we ooit zagen in Star Wars. Het is bovendien een schip dat we nog altijd vaak voorbij zien komen. Maar de vloot van het Empire is nog stukken groter en kent bijvoorbeeld ook Light Cruisers, waarvan er één in handen was van Moff Gideon.
Die specifieke cruiser is een LEGO-set geworden. Deze mag dan minder iconisch zijn dan de Star Destroyer, maar het is een mooi schip dat na haar verschijning in The Mandalorian ook de nodige herkenbaarheidspunten heeft opgebouwd. Ook deze set heeft trouwens wat figuurtjes die je weinig ziet, zoals Cara Dune en Moff Gideon himself.
2022 03 03 lego hoth at stf1646319874

Hoth AT-ST

Star Wars-fans kennen de AT-ST vooral als de walker die in Return of the Jedi gekaapt wordt door Chewbacca en een paar Ewoks. Maar voor die tijd was hij al te zien in The Empire Strikes Back, zij het in maar een paar korte shots. Maar in die film ziet hij er nét iets anders uit dan in Return of the Jedi.
Voor LEGO betekent dat een kans om relatief unieke set te maken. De Hoth AT-ST zal sommigen de indruk geven dat de ideeën een beetje op waren. Maar Star Wars-fans kennende is dit precies het soort deep cut detail dat vaak juist in goede aarde valt.
2022 03 03 lego boba fett throne roomf1646320055

Boba Fetts Troonzaal

Star Wars kent naast iconische schepen en personages ook veel herkenbare locaties. Jabba’s paleis op Tatooine is er één van, al is het nu al een tijdje niet meer in handen van wijlen Jabba. Er is tegenwoordig een nieuwe daimyo in Mos Espa en zijn naam is Boba Fett.
Het was dan ook de hoogste tijd om weer eens een nieuwe versie van Jabba’s paleis uit te geven, maar dan gebaseerd op The Book of Boba Fett. Deze nieuwe LEGO-set zal heel geschikt zijn voor wie op zoek is naar speelplezier, maar het is net als zoveel sets ook een goede om gewoon neer te zetten en een tafereeltje mee te maken. Wat je bedoeling met de set ook is, hij zal niet misstaan in de collectie van een Star Wars-onderwereldliefhebber.

Populair Nieuws