Baldur’s Gate 3 heeft op Xbox nog meer discs nodig dan verwacht

News
dinsdag, 05 maart 2024 om 14:30
baldurs gate 3f1691076360
Steeds meer games zijn groter dan 100 of zelfs 150 GB. Ook Baldur’s Gate 3 is behoorlijk aan de maat en heeft dus meerdere discs nodig. Dat is op elk platform het geval, maar op Xbox blijkt het nog erger dan verwacht.
Baldur’s Gate 3 is al een tijdje digitaal uit, maar krijgt binnenkort eindelijk ook een fysieke uitgave. De game is alleen aardig aan de maat en wordt daarom geleverd op meerdere discs. Eerder werd aangekondigd dat het er twee zouden zijn op PC en PS5 en drie op Xbox, maar de Xbox-versie blijkt zelfs aan drie discs niet genoeg te hebben.
Daarom staat de Xbox-versie nu op maar liefst vier discs, zo bevestigt de Director of Publishing van Larian Studios. De game was zo’n 500 MB groter dan op drie discs paste en de enige andere optie was om content te verwijderen uit de Xbox-versie. Dat wilde Larian niet doen, dus is het een game op vier schijfjes geworden.
Dat betekent gelukkig niet dat de fysieke uitgave van de game nu duurder is, de prijs blijft 79,99. Daarvoor krijg je de game en de nodige goodies. Wel betekent de extra schijf dat de game iets later geleverd wordt dan verwacht.

Waarom heeft Baldur’s Gate 3 alleen op Xbox zoveel discs nodig?

De PS5- en PC-versies van de game hebben nog steeds genoeg aan twee discs. Het verschil zit in de capaciteit van die discs: Xbox gebruikt schijfjes die maar ongeveer half zo groot zijn als die voor PC en PS5. De bestandsgrootte van games is ook niet altijd hetzelfde op elk platform.

Populair Nieuws

Laatste Reacties