Hamilton is niet blij: "Nog nooit zo weinig vertrouwen gehad"

News
vrijdag, 22 maart 2024 om 10:30
lewis hamilton gp saoedi arabie 2024f1711097924
Vannacht werden de eerste vrije trainingen gereden voor de GP van Australië. Die zijn alleen niet bepaald goed verlopen voor Lewis Hamilton. De Brit heeft naar eigen zeggen nog nooit zo weinig vertrouwen in de auto gehad.
Momenteel is Lewis Hamilton bezig aan zijn laatste seizoen bij Mercedes, die hij graag goed wil afsluiten. Het seizoen verloopt alleen nog niet volgens plan voor de zevenvoudig wereldkampioen. In de eerste twee races werd hij respectievelijk zevende en negende, achter teamgenoot George Russell.
Ook in Melbourne loopt niet alles op rolletjes voor Hamilton. De eerste vrije training verliep relatief goed, maar zat hij niet op het tempo van zijn teamgenoot, waardoor er aanpassingen werden gedaan aan zijn auto. Maar die waren duidelijk niet succesvol, zo laat de coureur weten in gesprek met Sky Sports F1.

“Ik voel me duidelijk niet geweldig. We hadden een van de slechtste sessies die ik waarschijnlijk in lange tijd heb gehad. We hebben een aantal grote veranderingen doorgevoerd in VT2 en het was zwaar. Na die sessie heb ik nog nooit zo weinig vertrouwen gehad in de auto, maar er zijn positieve punten aan die run in VT1 die we hebben gedaan.”

Nog tijd voor aanpassingen

Mercedes heeft nog tijd om de aanpassingen aan de auto van Hamilton om te draaien en mogelijk goede veranderingen te maken. Zaterdagochtend is het namelijk eerst nog tijd voor VT3, waarna de kwalificatie begint. Met de huidige vorm zal het alleen een lastige opgave worden voor Hamilton om veel punten te scoren tijdens de GP van Australië.

Populair Nieuws

Laatste Reacties