Lange support geliefde game stopt door Fortnite

News
donderdag, 18 januari 2024 om 10:30
fortnite festivalf1702306177
Rond het einde van 2023 kreeg Fortnite er een paar game-modi bij. Dat heeft nu gevolgen voor een geliefde game die de afgelopen acht jaar steeds trouw ondersteund is. Fortnite is als het ware de vervanger.
Het is goed mogelijk dat je al een tijdje niet meer aan Rock Band hebt gedacht, maar trouwe fans van de game zijn de afgelopen acht jaar op hun wenken bediend met DLC. Maar dat gaat binnenkort stoppen: op 25 januari worden de laatste nieuwe nummers aan de game toegevoegd. De reden daarvoor is het bestaan van Fortnite Festival.
Rockband-maker Harmonix is namelijk verantwoordelijk voor deze nieuwe Fortnite-modus. Die wordt dan ook omschreven als de nieuwe “place to be” voor wie een Rock Band-achtige ritme-game zoekt. Fortnite Festival krijgt bovendien ondersteuning voor Rock Band-instrumenten, dus in zekere zin wordt de franchise daar voortgezet.

Rock Band 4 blijft gewoon speelbaar ondanks Fortnite Festival

Deze zet betekent trouwens niet dat je verplicht bent naar Fortnite te verhuizen als je van Rock Band houdt. Harmonix laat weten dat het je vrij staat om Rock Band 4 en alle DLC die je daarvoor hebt gedownload zo lang te blijven spelen als je zelf wil. In totaal omvatte acht jaar aan Rock Band DLC zo’n 3000 nummers, dus de game heeft genoeg content om nog tijden gespeeld te worden.
Fortnite Festival is trouwens niet de enige nieuwe game-modus die is toegevoegd. Er is nu bijvoorbeeld ook LEGO Fortnite. Een enorme hoeveelheid Fortnite-skins hebben daarvoor een LEGO-versie gekregen.