Kunstenaar en kinderen hebben imposant LEGO-kunstwerk in elkaar gezet

News
maandag, 13 mei 2024 om 21:00
lego 708088 1280
Het stadhuis van Mechelen is plotseling een stuk interessanter geworden om te bezoeken. In het Huis van de Mechelaar is nu namelijk een imposante LEGO-mozaïek te vinden.
LEGO is tegenwoordig meer dan alleen maar speelgoed voor kinderen en volwassen om huizen, voertuigen en andere dingen van te knutselen. Het Deense product is anno 2024 namelijk ook geschikt om complete kunstwerken in elkaar te zetten. En dan hebben we het niet over LEGO-versies van De Sterrennacht of de Mona Lisa, maar enorme bouwwerken die door kunstenaars in elkaar zijn gezet.
De voormalige Wall Street-advocaat Nathan Sawaya heeft bijvoorbeeld meerdere exposities ter wereld waarin hij zijn werk tentoonstelt en ook de kunstenaar Hans Demol werkt met het speelgoed voor zijn werk. De ‘grootste mozaïek uit zijn carrière' is nu bovendien gratis te bezichtigen tot en met 8 juni in het Huis van de Mechelaar, het stadhuis van de Belgische stad Mechelen.
Dat het kunstwerk tot 8 juni te zien is, is niet zomaar gedaan. Dan zijn namelijk de verkiezingen voor de Europese Unie en het mozaïek beeldt de kaart van Europa uit. Daarvoor zijn maar liefst 96.768 LEGO-dots gebruikt. Demol heeft dat werk niet helemaal alleen in elkaar gezet, tijdens de Expo PlayZone Europe in het Speelgoedmuseum hebben kinderen meegeholpen aan het kunstwerk, zo meldt HLN.

“Gedurende 20 workshops tijdens de krokus- en paasvakantie hebben maar liefst 200 kinderen kunnen meewerken aan de realisatie van deze landkaart. Deze kaart vertegenwoordigt meer dan 30 kilogram aan LEGO.”

- Kunstenaar Hans Demol

Beperkte bezoektijden

Als je het kunstwerk met je eigen ogen wil zien, dan moet je wel goed je bezoek plannen aan het Huis van de Mechelaar. Het LEGO-mozaïek is namelijk alleen tijdens bezoekuren van het stadhuis te bezichtigen en, zoals veel stadhuizen en gemeentehuizen, is het gebouw niet alle uren van de dag open. Bekijk hier de openingstijden van het Huis van de Mechelaar.
Als je binnenloopt om het LEGO-kunstwerk te bekijken, dan moet je zijn in de lokettenzaal van het stadhuis.