Assassin’s Creed Red krijgt nieuwe naam, releasedatum lijkt ook bekend

News
dinsdag, 14 mei 2024 om 10:00
assassins creed codename red
Het is al een tijdje bekend dat Ubisoft werkt aan een Assassin’s Creed-game die zich afspeelt in Japan. De game stond lange tijd bekend als Codename Red, of simpelweg Red, maar heeft nu een officiële naam. Bovendien lijkt de beoogde releasedatum ook al bekend.
Het leek aannemelijk dat Assassin’s Creed Red volgende maand onthuld zou worden in de Ubisoft Forward-presentatie die dan wordt uitgezonden. Maar Ubisoft heeft ervoor gekozen om al eerder officiële beelden te tonen. Op dit moment telt het bedrijf af naar woensdag 15 mei: om 18.00 uur Nederlandse tijd wordt een cinematische trailer getoond.
Met deze aankondiging is ook de officiële naam van de game bekendgemaakt. De kleur rood is nog steeds prominent in de marketing, maar deze projectnaam wordt niet de uiteindelijke titel van de game. Hij heet nu officieel Assassin’s Creed Shadows.

Wanneer is de release van Assassin’s Creed Shadows?

Ubisoft heeft nog niet officieel bekendgemaakt wanneer Assassin’s Creed Shadows verschijnt. Maar het lijkt erop dat die informatie toch al naar buiten is gekomen. Op één van Ubisofts internationale YouTube-kanalen is namelijk in de beschrijving van de trailer de releasedatum te lezen, ontdekte Twitter-gebruiker Andreix01.
Volgens die videobeschrijving verschijnt de game op 15 november van dit jaar. Die datum valt op vrijdag, wat een enigszins ongebruikelijke dag is voor een Ubisoft-game. Meestal verschijnen die namelijk eerder in de week bijvoorbeeld op dinsdag of donderdag.
Het zou overigens kunnen dat sommige spelers al wel eerder aan de slag kunnen. Het komt steeds vaker voor dat uitgevers sommige spelers eerder toegang geven als ze een duurdere editie kopen.
Dat is bijvoorbeeld het geval voor Star Wars Outlaws: die game verschijnt eveneens op een vrijdag, maar is al op de dinsdag daarvoor te spelen met een duurdere editie. De releasedatum van die game lekte overigens op exact dezelfde manier als die van Assassin’s Creed Shadows.