Kunnen we deze PlayStation 7 feature nu al noteren?

News
donderdag, 27 juni 2024 om 11:00
Steeds vaker worden games digitaal verkocht. Er zijn versies van de PlayStation en Xbox waar geen discs in kunnen en op PC is digitale verkoop zelfs al de norm. Volgens een analist duurt het niet lang meer voor fysieke games er helemaal uit zijn: de PlayStation 7 laat ze misschien al varen.
Er zijn veel gamers die van fysieke games houden, maar op veel platforms is de meerderheid toch langzaam maar zeker over aan het gaan op digitale aankopen. Dat maakt ook dat veel fysieke releases een klein beetje teleurstellen. Soms zit er alleen een downloadcode in het doosje en soms wordt besloten dat een game helemaal niet in de winkel ligt.
Met name Xbox-spelers moeten het momenteel al vaak zonder fysieke versie doen en dat is iets waar spelers maar beter aan kunnen wennen, zo meent analist Mat Piscatella van Circana. Volgens hem gaat het snel gebeuren dat er bijna geen fysieke Xbox-games meer in de winkel liggen.
In sommige markten is de fysieke Xbox-game zelfs al verdwenen en daar houdt het volgens Piscatella niet op. Hij verwacht dat PlayStation nog maar één generatie aan fysieke games blijft doen, wat zou betekenen dat het platform helemaal digitaal is vanaf de PS7. Nintendo houdt het misschien nog één generatie langer vol, maar ook van dat bedrijf verwacht Piscatella dat het uiteindelijk stopt met fysieke games.

Gamewinkels verwijnen al uit het straatbeeld

Het zou geen al te grote verrassing zijn als fysieke games inderdaad verdwijnen. Het is bijvoorbeeld ook al te merken dat gamewinkels het zwaar hebben. Onlangs werd bekend dat Game Mania, één van de grootste ketens van Nederland en België op het gebied van games, op zoek is naar een koper omdat het bedrijf schulden heeft.
Zelfs als die gevonden wordt, is Game Mania in de laatste jaren flink ingekrompen. In de afgelopen vijf jaar zijn er zo’n 40 winkels gesloten, omdat de keten zich op online verkoop ging richten. Maar online is er natuurlijk ook veel concurrentie, ook van grote winkels als bol, die zich niet specifiek richten op games, maar wel bijna alle meest gewilde titels aanbieden.

Populair Nieuws

Laatste Reacties