Verdwijnt Game Mania uit de winkelstraat? Bedrijf is dringend op zoek naar een koper

News
vrijdag, 21 juni 2024 om 17:00
Wie in Nederland en België op zoek is naar een fysieke winkel die gespecialiseerd is in games, komt al snel uit bij Game Mania. Het is alleen maar de vraag hoe lang de winkel nog blijft bestaan. De keten blijkt de nodige financiële problemen te hebben (via Nu.nl).
Een bedrijf runnen is niet makkelijk en al helemaal niet in een veranderende industrie. Game Mania merkt dat nu ook, want de winkelketen heeft uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank van Antwerpen. Het bedrijf zit in financieel zwaar weer en moet een koper zien te vinden.
Dat Game Mania in deze situatie terecht is gekomen is het gevolg van verschillende factoren. De markt verandert snel: games worden steeds vaker digitaal gekocht, dus is er minder vraag naar fysieke exemplaren. Ook is er veel concurrentie van andere winkelketens en zijn de kosten die Game Mania maakt flink gestegen.
Zodoende zijn er schulden ontstaan, maar die hoeft Game Mania in de komende drie maanden niet te betalen. Het verzoek tot uitstel van betaling is namelijk toegewezen. Heroik, het moederbedrijf van Game Mania, gaat in deze maanden op zoek naar een koper voor de winkelketen.

Game Mania blijft nog open

Wie nog geregeld in de Game Mania te vinden is, hoeft zich nog even geen zorgen te maken dat de winkels sluiten. In de komende drie maanden blijven de winkels namelijk open. Ook online bestellen bij Game Mania blijft mogelijk. Wat er gebeurt als er geen koper wordt gevonden is onduidelijk.
Dat het minder goed ging met Game Mania was al enigszins te merken. Nog maar een paar maanden geleden werd er een filiaal in Amsterdam gesloten. Er zijn momenteel 40 winkels minder dan vijf jaar geleden, al was een groot deel van die sluitingen een bewuste actie in een periode waarin Game Mania de webshop wilde laten groeien.