Krijgt PlayStation VR2 backwards compatibility met oude PSVR games?

News
vrijdag, 07 januari 2022 om 9:30
psvr2f1646145369
Liefhebbers van de PSVR kijken al een lange tijd uit naar de opvolger in de vorm van de PlayStation VR2. Sony heeft nu eindelijk meer informatie over de VR-bril gedeeld, maar mogelijk zal het niet mogelijk zijn om je oude PSVR games te spelen op het nieuwe apparaat.
Het heeft even geduurd, maar deze week heeft Sony op CES 2022 eindelijk meer informatie gedeeld over de PlayStation VR2. Zo zijn de specificaties van de VR-bril uit de doeken gedaan en zijn de nieuwe controllers ook getoond, die een aantal features van de DualSense controller gaan gebruiken.
Liefhebbers van PSVR hebben alleen nog wel een aantal vragen. Zo is het nog steeds onduidelijk wanneer PlayStation VR2 zal lanceren en Sony heeft ook geen antwoord gegeven op de vraag of het nieuwe systeem backwards compatibility ondersteunt voor oude PSVR games. Stephen Totilo van Axios heeft die vragen gesteld aan Sony, maar de antwoorden zullen de fans waarschijnlijk niet tevreden stemmen.
Sony heeft laten weten dat het backwards compatibility voor de PlayStation VR2 ‘niet kan bevestigen’. Hetzelfde laat de Japanse uitgever weten op de vraag of de nieuwe VR-bril in 2022 zal lanceren.

Nieuwe Horizon game voor PlayStation VR2

Of PlayStation VR2 nu wel of geen backwards compatibility krijgt, het zal voor Sony belangrijk zijn om een goede line-up aan games te lanceren voor het apparaat. Daarom heeft het bedrijf tijdens de presentatie van de PSVR2 meteen een nieuwe game van Guerilla aangekondigd, genaamd Horizon Call of the Mountain.
Daarnaast gaan er ook geruchten dat Half-Life: Alyx naar PlayStation VR2 zal komen. Die game is in 2020 verschenen voor PC in combinatie met verschillende VR-brillen en wordt gezien als het voorbeeld hoe je een volwaardig Virtual Reality-avontuur maakt. Als de game ook naar PlayStation VR2 zou komen, dan heeft Sony meteen een flinke klapper voor haar nieuwe VR-bril te pakken.