‘Half-Life: Alyx komt naar PlayStation VR 2’

News
vrijdag, 07 januari 2022 om 8:30
psvr2f1646145369
Naar verluidt hebben Sony en Valve een deal gesloten om Half-Life: Alyx uit te brengen voor PlayStation VR 2. De game verscheen in 2020 exclusief voor PC.
Volgens Nick Baker, journalist bij XboxEra, komt Half-Life: Alyx naar PlayStation VR 2. Dat liet hij weten als antwoord op een tweet van Benji-Sales. Volgens Baker zouden Sony en Valve een overeenkomst zijn aangegaan om de game te laten verschijnen op PS VR 2.
Hoewel Nick Baker eerder al een goede bron van informatie is gebleken, moeten toekomstige PSVR 2-bezitters dit bericht natuurlijk wel met een korreltje zout nemen. Half-Life: Alyx verscheen begin 2020 exclusief voor PC en ondersteunt alle Steam VR-compatible brillen, zoals bijvoorbeeld de Oculus Quest, Valve Index en Oculus Rift. Sindsdien is er nooit officieel iets gezegd over plannen om de game op ander VR-platforms uit te brengen.
Half-Life: Alyx speelt zich af tussen de gebeurtenissen van Half-Life en half-Life 2. Spelers besturen Alyx Vance, die samen met haar vader Eli op missie is om een superwapen te bemachtigen van de alien Combine. Net als eerdere Half-Life games heeft deze game gevechten, puzzels, verkenning en elementen van survival-horror.

PlayStation VR 2 officieel onthuld

PlayStation VR 2 werd tijdens de CES 2022-presentatie van Sony aangekondigd, samen met de PlayStation VR 2 Sense controllers. Deze controllers nemen een paar functies over van de DualSense controller van de PlayStation 5.

Daarnaast is ook de game Horizon Forbidden West aangekondigd voor PSVR2. De game is speciaal gemaakt voor PlayStations nieuwe VR-hardware en is ontwikkeld om de limieten van de technologie en hardware op te zoeken.