DICE verwijdert populaire gamemodus uit Battlefield 2042 playlist

News
vrijdag, 07 januari 2022 om 9:00
battlefield 2042 battlefield 6f1636980685
DICE heeft de Rush gamemodus verwijderd uit een officiële Battlefield 2042 playlist. Dit terwijl spelers juist erg fan zijn van de gamemodus en DICE hebben gevraagd om de gamemodus in de playlist te houden. Sommige spelers zien het verwijderen van de modus dan ook als voorbeeld dat er niet naar de community wordt geluisterd.
Battlefield 2042 heeft sinds de release een hoop tegenslagen gehad. Veel spelers verlaten de game omdat het niet was wat ze ervan hadden verwacht. Onlangs werd de Rush gamemodus toegevoegd aan de officiële playlist en de gamemodus werd erg populair. Spelers hoopten dan ook dat de gamemodus in de playlist kon blijven, maar nu is deze toch door DICE verwijderd.

Waarom vinden spelers het verwijderen van Rush zo erg?

Dat de gamemodus uit de playlist is verwijderd betekent niet dat de gamemodus helemaal niet meer gespeeld kan worden. Je kan de gamemodus namelijk nog wel opstarten in een speciale custom server. Deze kan je zelf aanpassen, maar daardoor kan je ook geen XP verdienen wanneer je de gamemodus speelt. Dat is omdat DICE XP farming tegen wil gaan.
De reden dat de gamemodus verwijderd wordt uit de playlist, is omdat DICE de playlist niet steeds hetzelfde wil hebben dus vaak nieuwe gamemodi eraan toe wil voegen. Toch vinden spelers dat, gezien de populariteit van Rush, DICE de gamemodus er in had kunnen houden. Sommigen zien het ook als een voorbeeld dat DICE niet luistert naar de spelers van Battlefield 2042.