Komt Venom binnenkort naar de MCU?

News
woensdag, 23 februari 2022 om 7:30
venom in marvel cinematic universe kan mogelijk spider man in mcu redden 153902
De Sony-films over de Spider-Man antiheld Venom doen het goed; Sony kondigde onlangs namelijk nog een derde film aan. Ondanks dat fans dus iets hebben om naar uit te kijken, vragen ze zich toch af of Venom onderdeel zal uitmaken van de MCU. De schrijvers van Spider-Man: No Way Home denken wel dat er een mogelijkheid is.
In de post-credits scène van Venom 2 zagen we al hoe Tom Hardy’s Eddie Brock, de host van Venom, terecht kwam in het universum van Tom Hollands Spider-Man. Dat leidde natuurlijk al snel tot de vraag of Venom in No Way Home te zien zou zijn.
Let op! Spoilers voor Spider-Man: No Way Home volgen. Heb je de film nog niet kunnen zien? Stop dan hier met lezen.
Dit was niet de enige post-credits scène waar Venom in te zien was. Na de credits van Spider-Man: No Way Home zien we namelijk een dronken en verbijsterde Eddie Brock die luistert naar een barman die hem een aantal belangrijke gebeurtenissen en personages uit de MCU uitlegt. Brock en Venom besluiten om naar New York te gaan om Spider-Man op te zoeken, maar voor ze die kans krijgen worden ze teruggestuurd naar hun eigen universum.
Daar blijft het natuurlijk niet bij: zodra Brock en Venom verdwenen zijn, wordt er onthuld dat er een klein stukje van Venoms symbioot achter is gebleven in de MCU. Voordat de credits weer verdergaan, begint het stukje over de bar te kruipen.

Venom naar de MCU nu een mogelijkheid

Logisch natuurlijk dat fans nu nóg nieuwsgieriger zijn geworden over de toekomst van Venom in de MCU. Tijdens IGN Fan Fest zeiden de schrijvers van No Way Home dat deze post-credits scène het mogelijk maakt om Venom terug te zien in de MCU, maar ze niet weten of en hoe dit zou gebeuren. Het kan dus zijn dat als Venom een rol gaat spelen in de MCU, dit niet Tom Hardy’s versie van het personage zal zijn.