iPhone batterij tips - 7x zo doe je langer met je batterij!

  Hoe langer je je iPhone hebt, hoe sneller de batterij leeg zal gaan. Niet fijn natuurlijk, het liefst zouden we willen dat de batterij nóóit leeg zou gaan! Deze tips helpen je langer te doen met je batterij. Met deze iPhone batterij tips verleng je de batterijduur van je iPhone!

  7. Controleer je batterijverbruik

  In je instellingen kun je een heel overzicht bekijken van welke apps de meeste energie vragen. Zo weet je dus ook welke apps je wat minder moet gebruiken als je wil dat je batterij wat langer mee gaat. Zo is bijvoorbeeld algemeen bekend dat spelletjes echte boosdoeners zijn en je batterij binnen de kortste keren leegslurpen. Als je weet welke apps de meeste energie vragen, kun je hier rekening mee houden.

  Ook apps die je niet gebruikt maar nog wel open staan op de achtergrond, verbruiken energie. Ook deze informatie kan je terugvinden in het overzicht.

  • Ga naar de instellingen
  • Klik op "Batterij"
  • Wacht tot de lijst is geladen

  6. Zet de helderheid lager

  Ook de helderheid van het scherm heeft veel invloed op hoe snel je batterij leeg gaat. Een hoge helderheid is echt een killer van je batterij en vaak ook overbodig. Het is dus het slimst om de helderheid laag te zetten, of op zijn minst een stukje lager want dat scheelt al heel veel. Alleen in de felle zon is een hoge helderheid nodig, maar anders is het slimmer om de helderheid gewoon een stukje omlaag te gooien.

  Dit doe je door van onderen naar boven te vegen en dan kan je vegen in het balkje met het zonnetje-icoon. Dan kan je de helderheid aanpassen zoals je hem zelf wil.

  5. Automatisch vergrendelen

  Wanneer je je iPhone hebt ontgrendeld en hem een tijdje niet gebruikt, gaat hij in de sluimerstand. In de sluimerstand gaat je scherm uit, zodat het niet onnodig aan blijft staan als je je toestel een tijdje niet gebruikt. Als je wil dat de batterij langer mee gaat is het dus slim om de sluimerstand snel te laten activeren want dan staat het scherm minder lang aan.

  De sluimerstand in stel je in als volgt:

  • Ga naar de instellingen
  • Klik op "Beeldscherm en helderheid"
  • Bij "Automatisch slot" kan je de sluimerstand bepalen

  4. Schakel applicaties uit

  Ook bepaalde applicaties slurpen je batterij leeg, waaronder Bluetooth. De sensor zoekt namelijk altijd door naar apparaten waarmee hij kan verbinden en dit kost heel wat energie. Wanneer je Bluteooth dus niet nodig hebt, schakel de functie dan uit want dit kost onnodige energie.

  Dit geldt overigens ook voor je Locatievoorzieningen, want ook die blijft batterij gebruiken als je de functie niet gebruikt. Schakel deze dus uit als je geen gebruik maakt van apps zoals Kaarten of Google Maps. Dit spaart je niet alleen batterij, maar ook data!

  Wist je dat je in Google Maps ook kaarten kan downloaden? Bekijk nog meer verborgen features van Google Maps hier!

  3. Animaties en effecten uitschakelen

  Deze tip is misschien wel een beetje ver gezocht, maar als je batterij wil besparen is dit wel een handigheidje. Je iPhone maakt namelijk veel gebruik van kleine animaties wanneer je apps opent en afsluit. Leuk detail en ook mooi om te zien, maar wel ten koste van je batterij. Zo schakel je de animaties uit:

  • Ga naar de instellingen
  • Klik op "Algemeen" en ga naar "Toegankelijkheid"
  • Kies voor "Verminder beweging" en schakel de functie in

  Dit geldt ook voor achtergronden. iPhone biedt standaard een aantal achtergronden aan, waaronder een paar dynamische met effectjes. Het is dus slim om te gaan voor een effen achtergrond als je batterij wil besparen.

  2. Apps automatisch updaten

  Standaard update de App-store apps zonder dat je daar toestemming voor hoeft te geven. Dit kost natuurlijk batterij en daarom is het handig om uit te schakelen. Dit kost overigens niet alleen energie, maar ook data. Twee vliegen in één klap, dus!

  Dit geldt ook voor andere apps die standaard updaten. Je kan bijvoorbeeld ook in de mail aangeven dat mails niet meer automatisch geladen moeten worden maar alleen wanneer je de app opent. Ook dit scheelt batterij!

  1. Temperatuur

  En tot slot: de temperatuur van je omgeving is cruciaal. Je iPhone presteert het best tussen de 0 en 35 graden celcius en het is dus het slimst om extreme temperaturen te vermijden. Leg dan dus ook niet je iPhone in de volle zon of in een warme gesloten ruimte.

  Je toestel activeert de "afkoelperiode" wanneer hij oververhit raakt en schakelt zichzelf dan voor een kwartier uit. Op de lange termijn is dit slecht voor je batterij en dus beter om te vermijden.

  Meer zoals iPhone batterij tips

  Bekijk hier de top 10 gratis apps die elke iPhone-gebruiker moet hebben! En bekijk hier de coole features van de camera van de iPhone X!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.