iPhone 12 batterij sneller leeg door 5G

  De iPhone 12 zal gebruik gaan maken van het supersnelle 5G netwerk, maar daar zit een keerzijde aan. De batterij raakt een stuk sneller leeg, zo blijkt uit een test van Tom's Guide.

  De iPhone 12 heeft al een kleinere accu gekregen dan diens voorgangers, wat over het algemeen een lagere capaciteit betekent. Daar komt bovenop dat het nieuwste model van Apples smartphone een OLED-scherm krijgt en toegang tot 5G. Met name de laatste factor speelt waarschijnlijk een belangrijke rol in de kortere levensduur van de accu.

  Ten opzichte van met de Android-concurrentie ligt Apple een stap achter. Ook de vorige generatie van de iPhone doet het beter volgens de test. Ter vergelijking: de iPhone 11 gaat in de test met 4G namelijk 11 uur en 16 minuten mee.

  De iPhone 12 bereikt met 4G slechts 10 uur en 23 minuten. Dat is dus nog niet eens met beschikking tot het snelste internet. In dat geval is de accu van de iPhone 12 namelijk met 8 uur en 25 minuten leeg.

  iPhone 12 Pro heeft betere batterij

  De accu van de iPhone 12 Pro, de duurdere tegenhanger van het standaardmodel, gaat wat langer mee volgens diezelfde test. Het model kwam uit op 9 uur en 6 minuten met het 5G-netwerk en 11 uur en 24 minuten met 4G.

  De iPhone 12 is vanaf 23 oktober verkrijgbaar.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.