Krijgt Facebook een nieuwe naam?

News
woensdag, 20 oktober 2021 om 10:30
pexels thought catalog 2228555 2f1607588833
Het bedrijf Facebook gaat mogelijk een naamsverandering krijgen. Dit meldt The Verge. De informatie zou komen van een bron die veel weet van Facebook haar plannen. Dit zou wat te maken kunnen hebben met het nieuws rond Facebook's Metaverse.
Het gaat over de naam van het bedrijf Facebook en niet het sociale media platform. Dat zal nog gewoon Facebook blijven heten. Het bedrijf zou de naam willen veranderen, omdat het bedrijf niet meer alleen maar verbonden wil worden aan het sociale media platform. Facebook is een techbedrijf met meerdere onderdelen waaronder Instagram, WhatsApp maar ook VR-technologie. Het bedrijf ziet een naamswijziging als een oplossing daarvoor.

Waarom zou Facebook nu de naam willen veranderen?

Het is opvallend dat Facebook nu kiest om de naam te veranderen. Het bedrijf bestaat namelijk al langer uit meerdere onderdelen dan alleen Facebook. Het zou er aan liggen dat het bedrijf nu erg veel bezig is met de VR techologie en het bouwen van de Metaverse. Het bedrijf zal in de toekomst vooral gefocust zijn op deze technologie, dus de nieuwe naam zal zeker daar wat mee te maken hebben.
Facebook is erg voorzichtig met het delen van de nieuwe naam. Weinig mensen binnen het bedrijf zelf zouden weten welke nieuwe naam er gaat komen. De naamswijziging kan al wel snel worden aangekondigd.
De aankondiging zou namelijk volgende week al kunnen plaatsvinden tijdens de Facebook Connect conferentie op 28 oktober. Dit is niet zeker, het kan natuurlijk ook op een later moment zijn. Het zou gezien de richting waar Facebook in gaat in ieder geval geen vreemde stap zijn.