Facebook heeft grote plannen voor VR

News
dinsdag, 19 oktober 2021 om 12:00
vr brilf1632908334
Facebook heeft grote plannen voor het verder ontwikkelen van de VR technologie. Hiervoor gaat het bedrijf flink investeren in Europa. Het bedrijf wil namelijk 10.000 mensen aannemen uit Europese landen die hier aan gaan werken. Facebook maakt dit bekend in een blogpost.
Facebook wil 10.000 Europeanen aannemen die zich bezig gaan houden met VR technologie. Het bedrijf gaat hiervoor miljoenen investeren. Er wordt vooral gezocht in landen binnen de Europese Unie. Voor sommige landen heeft Facebook bovendien een voorkeur. Dat is goed nieuws voor Nederland, want Nederland is namelijk één van deze landen.

Hoe ziet Facebook de toekomst van VR voor zich?

Facebook heeft grote plannen voor VR. Het bedrijf wil eigenlijk een eigen, digitale wereld creëren. Het bedrijf noemt dit de Metaverse. Facebook geeft als uitleg dat het doel van de Metaverse is om menselijke interacties online realistisch te laten lijken. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen vergaderen met een groep mensen. Het voelt dan alsof je er echt bij bent, maar dit ben je op dat moment niet. Je zit dan waarschijnlijk thuis met een VR bril op.
Dat Facebook deze stap maakt komt niet helemaal als een verrassing. Tienduizend mensen aannemen is zeker niet zomaar iets dus dit is echt wel een serieuze stap, maar Facebook is al langer bezig met VR technologie en heeft ook de Oculus VR brillen gemaakt. Het bedrijf is dus niet onbekend met Virtual Reality. Eerder deze maand heeft Mark Zuckerberg al nieuwe VR-brillen getoond die voor de Metaverse zijn bedoeld.
Het bedrijf wil in de aankomende vijf jaar de 10.000 mensen aan hebben genomen. Deze werknemers zullen dan samenwerken met grote bedrijven waaronder Epic Games. Epic Games werkt namelijk samen met Facebook aan het project. Wanneer we de Metaverse echt gaan zien is nog niet bekend.