Krijgt de PS5 eindelijk deze gewilde feature?

News
donderdag, 11 augustus 2022 om 12:00
playstation 5 thumbf1624433855
De PS5 is nu al bijna twee jaar op de markt, maar er worden nog altijd nieuwe features toegevoegd. Gebruikers hadden tot nu toe bijvoorbeeld geen toegang tot Disney+. Deze feature lijkt nu eindelijk naar de console te komen.
Veel consoles dienen net zo goed als mediacentrum. Recente consoles kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden als 4K blu-ray spelers en hebben vaak apps voor verschillende streamingdiensten. De PS5 heeft alleen geen app voor Disney+.
Daar lijkt nu verandering in te komen: een Reddit-gebruiker heeft in de backend van PlayStation Network een beta gevonden voor een PS5-app van de streamingdienst. Deze zou de codenaam Vader hebben. Vermoedelijk is een volledige release niet meer ver weg.
Het was technisch gezien al mogelijk om Disney+ te kijken via je PS5. De PS4 app was namelijk backwards-compatible met de console. Die backwards compatibility was alleen verre van perfect. Een grote klacht over deze manier om Disney+ te kijken is dat je niet in 4K kan streamen. Een native PS5-app zou dat verhelpen.

Wordt Disney+ duurder?

Het lijkt er trouwens op dat Disney+ duurder gaat worden. In de VS introduceert het platform later dit jaar een abonnement met reclames dat de prijs van het huidige abonnement krijgt. Een abonnement zonder reclames wordt vervolgens duurder. Er zijn plannen om het reclame-abonnement ook naar Nederland te brengen, maar of er ook hier een prijsstijging aankomt is nog niet bekend.

Populair Nieuws