Krijgen we eindelijk een remake van BioShock?

News
maandag, 08 juli 2024 om 18:00
alle xbox 360 bioshock games backwards compatible met xbox one 102629f1641290669
2K Games is momenteel bezig met een aantal grote sequels. Maar dat niet alleen, er is ook een onaangekondigde remake en sportgame in de maak.
Een motion capture-animator bij 2K Games is erg duidelijk over het werk dat hij verricht bij de ontwikkelaar. Op zijn LinkedIn-pagina laat hij weten dat hij aan meerdere WWE en NBA games heeft gewerkt en daarnaast bezig is met de aankomende BioShock en Mafia games.
Van de twee grote franchises weten we dat er nieuwe titels in de maak zijn, waar fans met smart op zitten te wachten. De laatste BioShock stamt alweer uit 2013, terwijl Mafia 3 een paar jaar later is uitgekomen in 2016. Beide series kunnen dus broodnodig een nieuwe titel gebruiken.
Maar naast de bekende projecten, laat Brett Shupe - zoals de animator heet - ook weten dat hij bezig is met een ‘onaangekondigde remake’. Inmiddels is de tekst aangepast naar ‘onaangekondigde titel’, maar niet voordat het is gespot door verschillende publicaties.
BioShock: The Collection - PS4 Image
BioShock: The Collection - PS4
EUR24.9831.99
Op voorraad
Koop op bol.

Welke remake kunnen we verwachten?

2K Games heeft een flinke lijst aan games waar remakes van gemaakt kunnen worden. Maar er zijn twee kandidaten die vrij logisch lijken voor de ontwikkelaar en uitgever, namelijk een remake van de eerste BioShock of van Mafia 2.
Met de remake kan er mooi ingespeeld worden op de twee sequels die in de maak zijn. De titels hebben sinds de releases in 2007 (BioShock) en 2010 (Mafia 2) wel een remaster gekregen, maar zijn niet in een compleet nieuw jasje gestoken.

Concurrentie voor EA?

Een ander interessant project op het LinkedIn-profiel van de animator is een ‘onaangekondigde sportgame’. 2K Games heeft een aantal sportgames dat het jaarlijks uitbrengt, waarvan ook altijd bekend is dat ze zullen verschijnen. Het lijkt hierbij dus te gaan om een nieuwe tak van sport waar de ontwikkelaar zich aan gaat wagen.
Mogelijk gaat het om een voetbalgame. De FIFA en EA hebben hun samenwerking stopgezet en de voetbalbond heeft daarna gezegd dat het op zoek zal gaan naar een nieuwe partner om games te ontwikkelen. Het zou dus goed kunnen dat EA Sports FC concurrentie erbij krijgt.