Dit is de diepe betekenis achter Zenless Zone Zero

Article
maandag, 08 juli 2024 om 16:00
zenless zone zero
Ontwikkelaar miHoYo, bekend van titels als Genshin Impact en Honkai Star Rail, is met een nieuwe game gekomen: Zenless Zone Zero. Maar de naam is meer dan alleen alliteratie, er zit een diepe betekenis achter.
De laatste jaren is de Chinese ontwikkelaar miHoYo extreem succesvol geworden. De studio bestaat slechts dertien jaar, maar weet maandelijks miljoenen spelers aan zich te binden met de verschillende games in de HoYoverse.
Het bekendste game in het universum is natuurlijk Genshin Impact, maar ook games als Honkai Star Rail en Tears of Themis zijn erg populair. De kracht van het HoYoverse zit hem er ook in dat de games allemaal free-to-play zijn en beschikbaar op consoles, PC, iOS en Android. Zo’n beetje iedereen heeft wel de mogelijkheid om de games te spelen.
Sinds 4 juli is er ook een nieuw smaakje aan de HoYoverse toegevoegd, genaamd Zenless Zone Zero. De game is een action role-playing game met een post-apocalyptische setting. Daarmee is de wereld een stuk anders dan de fantasievolle werelden van Genshin Impact en Honkai Star Rail.

Knokken in andere dimensies

In Zenless Zone Zero is de wereld niet vernietigd door atoombommen, maar door een ramp genaamd de ‘Hollows’. Poorten naar andere, chaotische dimensies zijn geopend in de wereld, waar mysterieuze wezens - Ethereals - uit kruipen.
De laatste overblijfselen van de mensheid maken wel nuttig gebruik van de Hollows. Door middel van geavanceerde technologie worden waardevolle middelen gehaald uit de dimensies. Daarvoor is alleen wel de hulp nodig van Proxies: professionals die gespecialiseerd zijn in het navigeren in de Hollows.
Spelers stappen in de schoenen van een Proxy en mogen de dimensies verkennen, waarbij ze het op zullen nemen tegen de Ethereals en steeds meer te weten komen over wat er zich allemaal afspeelt in de wereld.

Breken met traditie

Dat de game van miHoYo de nieuwste toevoeging is aan de HoYoverse is misschien niet meteen voor alle fans duidelijk. De voorgaande zeven games van de ontwikkelaar hebben namelijk allemaal ‘houkai’, ‘honkai’ of ‘impact’ in de titel gehad. Maar Zenless Zone Zero niet. Waarom?
Volgens Zhenyu Li, de producer van de HoYoverse games, is er door de studio heel bewust gekozen voor deze titel. In een interview met ONE Esports legt hij uit dat ‘Zenless’ staat voor een gebrek aan ontspanning of rust, ‘Zone’ refereert aan een gebied en ‘Zero’ staat voor een leegte. De vorm van het getal verwijst daarnaast naar de Hollows.
Maar het woord ‘Zero’ heeft ook een symbolische betekenis voor het ontwikkelteam.

“Ons team beschouwt het getal '0' als een prachtige cirkelvorm die het begin van alles symboliseert. Het vertegenwoordigt het eerste product van ons team en markeert mijn debuut als de producent die de ontwikkeling leidt. Gezien het belang van het getal '0' voor het project, hebben we besloten om het woord 'nul' in de titel op te nemen.”

- Zhenyu Li

Zenless Zone Zero is nu te spelen op de PlayStation 5, PC, Android en iOS.

Populair Nieuws