Krijgen we een film van Bloodborne of Elden Ring?

News
dinsdag, 04 oktober 2022 om 14:30
elden ringf1671704499
FromSoftware heeft naam voor zichzelf gemaakt met iconische games als Dark Souls, Bloodborne en Elden Ring. Maar de projecten van de ontwikkelaar worden mogelijk omgetoverd tot een film.
De PlayStation-tak van Sony heeft zich altijd gericht op games, maar daar is recent verandering in gekomen met de Uncharted-film. Herman Hulst, het hoofd van Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios, zegt dat het ‘niet ondenkbaar is’ dat er nog meer films gaan komen van bepaalde games. Dat laat Hulst weten in gesprek met Reuters.
De Nederlander doelt daarbij op de recente investering in ontwikkelaar FromSoftware. Volgens Hulst zal het maken van games altijd de eerste prioriteit zijn, maar daar hoeft het niet bij te blijven. Het is dus mogelijk dat we in de toekomst een film of serie gaan zien die gebaseerd is op Dark Souls, Bloodborne of Elden Ring.

“Je moet de samenwerking ten eerste zien op het gebied van game-ontwikkeling. Maar het is niet ondenkbaar dat met ons werk aan PlayStation Productions dat we andere mogelijkheden gaan verkennen.”

Nog meer projecten van Elden Ring

Een film gebaseerd op een titel als Elden Ring zou geen verkeerd idee zijn, met de diepgaande lore van de game. FromSoftware is bovendien al een tijdje bezig met het uitbreiden van de nieuwe franchise.
Zo is er nog veel meer te verkennen naast alleen de populaire game. Van Elden Ring is bijvoorbeeld ook een manga verschenen en recent is er ook nog een bordspel aangekondigd, dat wordt gemaakt door Steamforged Games.