Kratos-acteur uit God of War breekt opvallend record

News
dinsdag, 27 december 2022 om 12:30
god of war ragnarok fotof1668428888
Met zijn vertolking van Kratos heeft Christopher Judge een prijs in de wacht gesleept op The Game Awards. Daar heeft de stemacteur ook nog eens een opmerkelijk record verbroken.
Bij veel award shows wil de organisatie het tempo er een beetje in houden. Duurt een speech te lang, dan begint de muziek te spelen om de winnaar duidelijk te maken dat hij of zij een einde moet maken aan de speech en van het podium moet klimmen.
Bij The Game Awards is die ongeschreven regel nog duidelijk niet geïntroduceerd. Tijdens de editie van 2022 won Christopher Judge namelijk de prijs voor het beste acteerwerk in een game, voor zijn rol van Kratos in God of War Ragnarok.
De acteur had veel te zeggen, want hij hield een speech van maar liefst 7 minuten en 59 seconden. Daarmee heeft hij een oud record verpletterd. De langste ontvangstspeech tijdens een prijsuitreiking stond namelijk op 5 minuten en 30 seconden door de actrice Greer Garson tijdens de Oscars van 1942.

Prijzenregen tijdens speech

Tijdens The Game Awards werd er al een grapje gemaakt door organisator Geoff Keighley over de lengte van de speech. Christopher Judge is er namelijk verantwoordelijk voor dat zeven mensen een Steam Deck hebben gewonnen. Valve organiseerde namelijk een speciale winactie, waarbij er elke minuut van The Game Awards een Steam Deck werd verloot.