Elden Ring grote winnaar Game Awards 2022

News
vrijdag, 09 december 2022 om 9:30
elden ringf1644844576
De Game Awards van dit jaar zijn vannacht uitgereikt. Niet geheel onverwacht is Elden Ring als grote winnaar uit de bus gekomen. Samen met God of War Ragnarok heeft de game veel titels in de wacht gesleept.
Elden Ring is misschien niet de meest verkochte game van het jaar, maar zeker in verhouding tot eerdere FromSoftware games is het een monsterhit gebleken. Voor velen was het dan ook eigenlijk meteen duidelijk dat deze game kans maakte op de titel Game of the Year.
Hoewel er onlangs flinke concurrentie bij kwam in de vorm van God of War Ragnarok, gaat Elden Ring inderdaad met de Game of the Year award naar huis. Beste regie, beste art direction en beste RPG gingen bijvoorbeeld ook naar de Elden Ring.
Maar ook God of War ging naar huis met een stapel prijzen. Zo won deze game voor beste verhaal, beste muziek, beste audio design en innovatie in toegankelijkheid. Christopher Judge mocht een prijs voor zijn rol als Kratos in ontvangst nemen.

Wat waren de Game Awards 2022 winnaars?

Gelukkig gingen niet alle categoriën naar twee games. Zo werd Stray de winnaar van beste indie-game en had Nintendo veel succes in beste actie game (Bayonetta 3), familie game (Kirby and the Forgotten Land), multiplayer game (Splatoon 3) en strategy game (Mario + Rabbids: Sparks of Hope). De volledige lijst van winnaars is te vinden via de site van The Game Awards.