KPN lanceert eerste zender met exclusief vrouwensport

News
vrijdag, 18 augustus 2023 om 17:30
Vanaf vandaag hebben KPN-klanten er een nieuwe zender bij: W-Sport. Op dit kanaal wordt er de hele dag door vrouwensport uitgezonden. W-Sport is de eerste sportzender in Nederland die exclusief vrouwensport uitzendt.
W-Sport is onderdeel van het basispakket van KPN. Je vindt de zender op kanaal 37. Dagelijks is er onder meer voetbal, motorsport, basketbal en volleybal te zien. Zo worden er de belangrijkste voetbalcompetities voor vrouwen uitgezonden, waaronder de Engelse Barclays Women’s Super League (WSL), de Duitse Frauen Bundesliga, de Amerikaanse NWSL en de Zweedse Damallsvenskan.
Ook de Women’s Volleyball Bundesliga, Super League Triathlon en de Netball Super League uit het Verenigd Koninkrijk zijn op de zender te vinden. Bovendien kun je de PAC 12 multisporten kijken. Dit zijn sporten zoals basketbal, gymnastiek en Amerikaans beachvolleybal. Daarnaast zendt W-Sport live-evenementen uit in tennis, atletiek, boksen en nog veel meer.
Doordat de meeste evenementen live zijn is de zender overigens alleen in het Engels beschikbaar, zonder Nederlandse ondertiteling. W-Sport is al sinds vorig jaar september in België te zien via Telenet. De zender streeft ernaar om ‘wereldwijd marktleider te zijn op het gebied van sportuitzendingen voor vrouwen en om met passie gelijkheid en diversiteit te stimuleren’.

Trotse KPN

KPN schrijft het volgende over de zet: