Kopieën van het populaire Wordle verwijderd uit de Apple App Store

News
donderdag, 13 januari 2022 om 10:30
app storef1632382774
De nieuwe hype van het moment is het woordspel Wordle, dat veel wegheeft van Lingo. Applicatiebouwers dachten snel winst te kunnen maken door mee te liften op het succes, maar Apple heeft nu kopieën van de game uit de App Store verwijderd.
Na Wordfeud is er nu een ander spel rondom woorden dat razendpopulair is geworden. De website van Wordle wordt namelijk massaal bezocht, waarbij spelers elke dag een woord van vijf letters moeten raden. De opzet lijkt daarbij op Lingo en Mastermind, waarbij en wordt aangegeven of letters op de juiste plek staan, wel in het woord zitten maar op de verkeerde plek of helemaal niet in het woord moeten zitten. Met die spelregels is het de bedoeling om het woord binnen zes pogingen te raden.
Zo’n spel kan natuurlijk een verslavende werking hebben, maar omdat maker Josh Wardle heeft besloten dat er maar één woord per dag gedaan kan worden, is dat hierbij niet het geval. De restrictie heeft er alleen wel voor gezorgd dat meerdere applicatiebouwers dachten dat ze er snel flink wat geld mee kunnen verdienen. Binnen de kortste keren verschenen er kopieën op de App Store, maar Apple heeft die nu allemaal verwijderd. De ingreep heeft het techbedrijf bevestigd aan Bloomberg.
In de voorwaarden van de App Store staat namelijk dat ontwikkelaars met originele ideeën moeten komen met hun app. Het is niet toegestaan om een populaire game te kopieëren en enkel het ontwerp aan te passen. Is dat wel het geval, dan heeft Apple het recht om de app te verwijderen. Eén ontwikkelaar heeft aangegeven het besluit van Apple aan te vechten, wat voor veel negatieve reacties heeft gezorgd op Twitter.

Onverwacht succes voor oude wordle app

Een oude applicatie genaamd wordle mag wel op de App Store blijven staan. Het gaat hierbij namelijk om een ander spel, die al meer dan vier jaar in de digitale winkel staat. Wel heeft de applicatie nu onverwachts succes, omdat door de populariteit van wordle de app massaal wordt gedownload.