'Supermassive Games werkt met 2K aan nieuwe game'

News
donderdag, 13 januari 2022 om 10:00
supermassive games logof1642061498
Suppermassive Games, de ontwikkelaar van Until Dawn en de Dark Pictures Anthology, werkt samen met 2K aan een nieuwe game. Zo meldt Colin Moriarty tijdens een nieuwe aflevering van Sacred Symbols+. In de aflevering, die achter een betaalmuur staat, gaat de podcaster niet veel in op de details, behalve dat het een geheim is waar nog niemand van af weet.
Veel context geeft de journalist die voormalig het hoofd was van IGN's PlayStation divisie niet of waar hij het nieuws vandaan heeft. Vermoedelijk heeft Moriarty de informatie vergaard via zijn eigen bronnen in de game-industrie. Dit doet de journalist wel vaker, gezien hij jarenlang in de game-industrie in de Verenigde Staten heeft gewerkt tot hij in 2017 werd verstoten. Veel details over de samenwerking zijn er momenteel dan ook niet.
Mogelijk betreft het de nieuwe multiplayer-titel van Supermassive Games die in ontwikkeling zou zijn. In december 2021 werd al een vacature gespot voor multiplayer game designers die Supermassive online had gezet. Daarin werd beschreven dat de studio op zoek is naar mensen die met een nieuwe, nog onaangekondigde game aan de slag willen. Verder worden in de vacature details genoemd voor de baan. Zo moeten sollicitanten vaardig zijn in het creëren van gevarieerde en aantrekkelijke multiplayer-systemen.
Ook noemt de vacature details over het maken van combat en progressie-mechanics. Voor Suppermassive Games zijn dit mechanics die doorgaans niet veel gebruikt worden. Daardoor lijkt het onwaarschijnlijk dat deze nieuwe game binnen The Dark Pictures Anthology valt. Niet alleen worden deze games door Bandai Namco uitgegeven, maar ook is hierin veel minder actieve combat te vinden. De focus ligt meer op het ontdekken en maken van keuzes binnen een verhaal.

Niet de eerste keer dat Moriarty een game lekt

Eind vorig jaar bracht de journalist ook al naar buiten hoe de nieuwe BioShock-game zou heten en waar deze zich af gaat spelen. Moriarty heeft gedurende zijn carrière een groot netwerk opgebouwd met belangrijke figuren die in de game-industrie werken, waarvan een groot deel bij studio's van PlayStation werkt. Voor nu is het nog afwachten tot er meer details onthuld worden.

Populair Nieuws