'Firesprite neemt ontwikkeling Twisted Metal over'

News
donderdag, 13 januari 2022 om 11:00
twisted metalf1641395176
Ondanks de reboot van Twisted Metal nog niet is aangekondigd door Sony, gaan er wel veel geruchten rond over deze mogelijke game. Zo zal nu mogelijk Firesprite de ontwikkeling van de game overnemen.
Eerder deze week ging er al een gerucht rond dat Lucid Games mogelijk niet meer zou werken aan de Twisted Metal reboot. Volgens VGC blijkt nu dat de studio Firesprite de Twisted Metal-game heeft overgenomen.
Verder heeft een ResetERA-gebruiker opgemerkt dat Matt Southern, de regisseur van verschillende Motorstorm-games, deze maand zijn rol als gamedirector bij Lucid heeft afgestaan en dezelfde rol op zich heeft genomen bij Firesprite.

Of Southern ook echt aan een Twisted Metal-project zal werken bij zijn nieuwe werkgever is nog niet duidelijk. Firesprite heeft al meerdere projecten in productie, waaronder ook de nieuwe PlayStation VR2-game Horizon Call of the Mountain.

Overname Firesprite door Sony

Firesprite is vorig jaar overgenomen door Sony en bevindt zich in de Verenigd Koninkrijk. De studio werd in 2012 opgericht door voormalige leden van SIE Studio Liverpool, nadat deze werd gesloten door Sony. Waarom de Japanse uitgever het project heeft verplaatst naar haar nieuwe studio, is nog niet duidelijk. Er wordt wel gedacht dat het zou kunnen komen door Destruction All-Stars voor de PlayStation 5. De game werd niet zo goed ontvangen waardoor Sony mogelijk bang zal zijn dat ook Twisted Metal hiervan de dupe zal zijn.

Vooralsnog is het nog niet officieel bevestigd dat er wordt gewerkt aan een nieuwe Twisted Metal-game.