Konami vroeg niet om verwijdering interview Silent Hill

News
dinsdag, 09 februari 2021 om 11:00
xgn google image
Op het youtubekanaal Al Hub leek vorige week een verkapte onthulling van Silent Hill te verschijnen in een interview. Dat interview is inmiddels verwijderd en Konami zegt dat zij niet om de verwijdering gevraagd heeft.
Vorige week vertelde componist Akira Yamaoka in een interview van youtubekanaal Al Hub dat hij gewerkt heeft aan een game die komende zomer aangekondigd moet worden. We kennen de componist van onder andere Contra en, recentelijker, The Medium. Zijn bekendste werk is alleen zijn werk aan de Silent Hill games. Het lijkt dus een soort verkapte aankondiging van de succesvolle componist. Geruchten om een mogelijke reboot van Silent Hill gaan ook al wat langer rond.
Het interview is inmiddels verwijderd van het youtubekanaal. Al Hub geeft aan dat er een verzoek tot verwijdering bij hun binnenkwam. Konami zou logischerwijs niet blij zijn met een aankondiging waar ze zelf geen hand in hebben, toch zeggen zij nu dat zij niet gevraagd hebben dat het interview verwijderd wordt. De vraag is dan wie wel heeft gevraagd dat het interview verwijderd wordt.

De componist

Er bestaat natuurlijk een kans dat componist Yamaoka zelf om verwijdering van de video heeft gevraagd op verzoek van Konami. Hij zou namelijk zelf de rekening mogen betalen als hij embargo's rondom een nieuwe Silent Hill aankondiging heeft verbroken. Het is een rare situatie, maar het lijkt wel logisch dat het verzoek van verwijdering uit de hoek van Konami is gekomen. Wie weet, misschien was het een geest of Norman Reedus.

Populair Nieuws