Keert de Silent Hill franchise eindelijk terug?

News
dinsdag, 15 maart 2022 om 14:30
silent hillf1588329999
Het is inmiddels weer tien jaar sinds de laatste Silent Hill game uitkwam. De afgelopen jaren doen er dan ook meerdere geruchten de ronde dat er een nieuwe game aankomt. Daar komt nu wéér een nieuw gerucht bij.
Uitgever Konami heeft onlangs de trademark op de Silent Hill franchise vernieuwd, zo merkte een Reddit-gebruiker op. Dit betekent uiteraard niet automatisch dat er ook echt een nieuwe game in de maak is, maar het geeft fans van de survival horror franchise wel hoop.
Vorig jaar ging Konami een samenwerking aan met Bloober Team voor een nieuwe game. Volgens geruchten zou het hierbij kunnen gaan om een nieuwe Silent Hill. Dit gerucht wordt versterkt door het feit dat Bloober Team eerder al zelf aangaf te werken aan een bekende horror-franchise van een beroemde uitgever. Ook gaat er nog een ander gerucht rond dat er nóg een Silent Hill game in de maak is bij een andere beroemde Japanse ontwikkelaar.

Nieuwe horrorgame van maker Silent Hill

Of er echt een nieuwe Silent Hill game aankomt is nog even afwachten. Ondertussen kunnen fans in ieder geval uitkijken naar Slitterhead, de nieuwe game van Keiichiro Toyama, het brein achter Silent Hill.
Toyama zei over de game dat het bedoeld is voor ‘spelers die niet per se fans zijn van het horrorgenre’ en dat hij een game wil maken die toegankelijk is. Verder zijn er nog niet veel details over deze horrorgame bekend, wel deelde Toyama’s Bokeh Game Studios een eerste teaser.