The Outer Worlds schiet zichzelf in de voet met speciale editie

News
zondag, 12 maart 2023 om 11:00
outer worlds splashf1591363397
Afgelopen week is The Outer Worlds: Spacer's Choice Edition uitgekomen op PC, Xbox Series X en PlayStation 5. De nieuwe versie van de game schotelt zowel betere visuele effecten voor en bevat alle DLC van de game die oorspronkelijk in 2019 verscheen. De lancering van de vernieuwde versie wordt alleen gehinderd door tal van technische problemen.
Sinds de lancering van de game afgelopen week heeft The Outer Worlds: Spacer's Choice Edition een enorm slechte score gekregen op Steam. Gebruikers hebben ervoor gezorgd dat de game de Very Negative-score heeft en dat heeft de game te danken aan tal van problemen.
In de reacties maken tal van spelers meldingen van het feit dat de game slecht draait op krachtige hardware. Eén van de gebruikers stelt bijvoorbeeld dat met zijn RTX 3070-videokaart geen vloeiende prestaties behaald worden terwijl dit wel zou moeten.

Misplaatste grap in The Outer Worlds trailer

Wat de problemen extra opvallend maakt, is het feit dat uitgever Private Division in de trailer voor de Spacer's Choice Edition nog grapt over waar het geld voor de ontwikkeling van de editie heen is gegaan. Deze zou volgens de trailer zijn gespendeerd om een muzieklicentie voor de trailer te kopen.
Mocht je de game wel willen spelen in goede kwaliteit, kun je altijd nog kiezen voor de versie die op Xbox Game Pass staat. Ook is er een editie voor de PlayStation 4 die geen last heeft van de nieuwe problemen. Die kun je hier halen!